» » » Що таке полярність?

Що таке полярність?

Що таке полярність?

Слово «полярність» походить від латинського «polaris» - «вісь обертання». Даний термін в прямому сенсі означає здатність деяких тіл виявляти якісь властивості в одних точках своєї поверхні з більшою інтенсивністю, ніж в інших. У переносному ж значенні полярність - це протиставлення двох концепцій, думок, об`єктів. Слово «полярність» знаходить своє застосування в багатьох областях. Давайте розберемося, що таке полярність у фізиці, хімії, математики, біології та філософії.

фізика

У фізиці термін полярність використовується для позначення відношення позитивного і негативного заряду, північного і південного полюсів магніту, електричних диполів, магнітних диполів і т. Д. У даному випадку термін «полярність» близький терміну «анізотропія», який застосовується для опису неоднаковості фізичних параметрів об`єкта в різних напрямках і точках простору.

хімія

У хімії полярність - це характеристика хімічного зв`язку, яка демонструє зміни розподілу електронної щільності в просторі навколо ядер по відношенню до розподілу електронної щільності в утворюють дану зв`язок нейтральних атомах.

Математика

У математиці слово «полярність» можна почути в теорії відповідності Галуа. В цьому випадку полярність описує кожну з пар функцій, які пов`язані антімонотонним відповідністю Галуа.

Біологія



У біології термін «полярність» використовується в ботаніці і позначає наявність протилежностей між морфологічної верхівкою рослини і підставою його тіла.

Філософія

У філософії можна часто почути фразу «полярність розуму і буття», яка описує теорію дуальності події, яка розглядає такі поняття, як розвиток подій, у двох протилежних, проте взаємопов`язаних напрямках, розподіл усіх відношення на безлічі подій і т. Д.

Більше значень цікавих термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!