» » » Що таке компонент?

Що таке компонент?

Що таке компонент?

Слово або термін «компонент» зустрічається в декількох значеннях. Його використовують в таких науках, як хімія, біологія, фармакологія, фізика, математика, інформатика та ін. Слово походить від латинського «componens», що означає «складова частина» .Що таке компонент в кулінарії? Це те ж саме, що і інгредієнт. Тобто в цьому сенсі термін позначає один з продуктів, який входить до складу того чи іншого блюда.

Що таке компонент в хімії та інших науках

У хімії і суміжних з нею науках, наприклад - в фармакології, термін «компонент» позначає якесь речовина, що входить до складу препарату або ліки. Крім того, компонентом можуть називати будь-яку складову частину чого-небудь.

Використовують слово і в інформаційних технологіях, маючи на увазі при цьому, наприклад, компоненти додатків. В даному контексті компонентами є різноманітні засоби, що обробляють запити користувачів. Так, компонент інтернет-додатків urlManager є відповідальним за перенаправлення запитів на необхідний домен, або компонент db відповідальний за роботу з базами даних.

Використання слова «компонент» в мові

Термін може бути використаний, наприклад, в такій пропозиції: «Компонент безпеки персональних комп`ютерів користувачів - це антивірусна програма». «Назвіть п`ять компонентів іміджу ділової людини».

Для того щоб дізнатися значення інших рідкісних і спеціальних слів, радимо зазирнути в наш розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!