» » » Що таке номенклатура?

Що таке номенклатура?

Що таке номенклатура?

Слово «номенклатура» застосовується в багатьох науках, означає воно певний список або перелік (від латинського nomenclatura). Що таке номенклатура наукова: це сукупність позначень, термінів і назв, які застосовуються в даній галузі, і необхідні для позначення об`єктів вивчення, процесів і т. Д.

Подібна з номенклатурою термінологія. Найкраще опрацьована номенклатура в таких науках, як хімія і біологія. Якраз біологія користується так званою «бінарної номенклатури» для позначення назв біологічних об`єктів (тварин, рослин і т. Д.).

Що таке номенклатура: інші значення

Отже.

  • Номенклатурою також вважаються абстрактні і умовно прийняті поняття, якими називають ті чи інші предмети, процеси, і дана система найбільш зручна і практична.
  • Номенклатурою іноді називають коло (високий) посадових осіб і чиновників, яких призначає вище начальство. Наприклад, в радянські часи номенклатурою було начальство, по суті, «недоторканне». Навіть при здійсненні різного роду посадових помилок або злочинів такі чиновники не звільнялися і не зміщувалися, а тільки лише переводилися на аналогічно високі посади, але в іншій сфері або в іншому населеному пункті.

Термін може бути використаний в такому вислові: «Зоологічна номенклатура налічує понад 200 тисяч видів тварин».

Для тих, кому цікаві тлумачення різних термінів, буде корисно зайти в наш розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!