» » » Що таке "термін"?

Що таке "термін"?

Що таке

Слово «термін» ( «terminus» - латинь) перекладається, як межа або межа. Що означає «термін»? Виходячи з перекладу, воно повинно визначати або обмежувати якесь поняття, дія чи, скажімо, явище. Так і є.

Терміни - це слова, що служать визначеннями. Чим би не займалося людство, будь то спорт, землеробство, наука, хобі, мистецтво чи політика, всюди існує своя, окремо взята і узагальнена, система термінів - термінологія. Вона збирає в собі всі терміни галузі.

Що таке термін, зрозуміло. А ось для чого використовують його? І чим же відрізняється термін від слів загальної лексики? А потрібні терміни для загальної систематизації інформації. І відрізняються вони від інших слів своєї однозначністю і стилістичної нейтральністю.

У житті приклади термінів можна зустріти на кожному кроці. Депозит, кредит, внесок, іпотека, відсоток - це банківська термінологія. Синонім, омонім, пропозиція, іменник, суфікс - а це термінологія російської мови. Музиканти користуються термінами дієз, бемоль, октава, нотний стан, скрипковий ключ, стаккато, модерато, легато. А у хіміків в побуті сульфат, хлорид, оксид і луг.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!