» » » Що таке трансфер?

Що таке трансфер?

Що таке трансфер?

Сучасна російська мова багата різними іноземними словами, які мають в різних областях різні значення. Одним з таких слів є термін «трансфер», який перекладається з англійської мови як «переміщення, переклад». Однак у цього слова в різних областях може бути особливе значення, і не кожна людина, яка чує слово в тому чи іншому місці, може зрозуміти його значення з ходу.

Розглянемо в статті всі варіанти використання слова «трансфер».

транспортний трансфер

Що таке трансфер, відмінно знає будь-який пасажир автобуса, бо в даному випадку це слово означає доставку пасажирів в будь-якому транспортному засобі з однієї точки в іншу по місту або іншій місцевості. Даним значенням найчастіше користуються таксисти, які перевозять пасажирів з аеропортів в готель.

Трансфер в банківському і бухгалтерській справі

У банківській справі слово «трансфер» має одне значення, яке пов`язане саме з переказом грошей. Зазвичай термін означає, що гроші переводять з одного рахунку на інший в межах одного банку, банківського рахунку або між банками. Також термін використовується і в бухгалтерії в цьому ж сенсі.

трансфер технологій

Якщо технологію передають в інший науковий відділ, передають авторські права або починають комерційну діяльність в новій технологічній області, то це все називають теж трансфером технологій.

Трансфер в бізнесі

У бізнес-процесах трансфером називають передачу повноважень на всі або певні процеси при виробництві продукції або послуги. Спочатку термін став застосовуватися в залізничній галузі і наш час дуже близький до терміна «аутсорсинг».

Трансфер в спорті



У спорті, особливо у футболі, трансфером називають перехід одного гравця команди або спортивного клубу в інший. При цьому часто цього гравця або клубу виплачують істотну винагороду.

термічний трансфер

Трансфером в промисловості також можуть називати процес, коли зображення при істотній температурі наносять на будь-яку поверхню. Також цей термін відомий під іншими назвами: термопленка, перекладна картинка, наклейка, аплікація, набивка та інші терміни.

Трансфер в туризмі

У туристичній галузі трансфером називають переміщення людини з однієї точки світу в іншу, де він буде відпочивати, займаючись туризмом і подорожами. Те ж саме значення термін має і при переміщенні співробітника компанії під час відрядження в іншу область.

трансфер сертифіката

В даному випадку трансфером називають переміщення компанії з однієї сертифікаційної фірми в іншу. Всі вимоги і вказівки по перенесенню викладені в спеціальному документі, який регулює подібний трансфер.

Також ви можете прочитати кілька наших корисних статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!