» » » Що таке ротація?

Що таке ротація?

Що таке ротація?

Нерідко в житті доводиться стикатися з незрозумілими словами, і часто люди роблять розуміє вид, для того, як вони думають, щоб не виглядати нерозумно. Однак такий обман може неприємно позначитися на Вашому житті одного разу. У цій статті ми поговоримо про ротацію, а саме про те, що таке ротація кадрів. Крім того, ми розповімо Вам, що таке ротація товару.

Ротація в широкому сенсі - це пересування елементів на інші позиції всередині однієї групи, системи. Даний термін походить від латинського слова rotatio, яке перекладається, як колоподібні руху.

Чим корисна ротація кадрів

Ротація кадрів - це горизонтальні переміщення співробітників з однієї посади на іншу. Грамотна ротація дозволяє розширити кругозір співробітника, забезпечує повне занурення в різні робочі процеси. У великих організаціях часто використовується даний прийом, адже він дозволяє розвивати кадри, не давати працівникам «нудьгувати» на одному місці, таким способом можна виростити відмінних заступників і навіть керівників, якщо при цьому співробітник володіє необхідними знаннями і харизмою. Правда в деяких випадках невміла ротація може привести до втрати цінного співробітника.

Що таке ротація товару

Дана ротація зазвичай активно використовується торговими організаціями. Вона означає заміну одного товару на інший в одній групі товарів. Наприклад, заміна виведеного з виробництва товару на новинку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!