» » » Що таке артикул?

Що таке артикул?

Що таке артикул?

Поняття «артикул» спочатку означало «статут», «параграф», «стаття». Саме слово має латинське коріння.

  • Знаменитий «Артикул військовий» - частина військового Статуту Петра Великого, звід законів про покарання і злочини в війську, прийнятий в 1715.

Цікаво, що в царській Росії слово артикул означало не тільки статтю, розділ, параграф статуту, а й прийоми поводження зі зброєю (рушницею). Наприклад, «метати артикул» означало - виконувати рушничні прийоми, хватку.

В даний час слово артикул застосовується для визначення типу, роду вироби, його персоніфікації, цифрового і / або літерного позначення товару, його оригінальний і властивий тільки йому код. Цей код використовується для обліку товару, організації торгового процесу. У ньому зашифрована інформація про всі основні параметри товару, що продається: походження, марці, розмірі, кольорі, наприклад.

Якби не код, то виникала б плутанина при продажу, пов`язана зі значно розширився різноманіттям товарів, особливо в останні десятиліття. Тим більше, що навіть відшукати товар в гіпермаркеті, де продаються мільйони найменувань товарів, не представлялося б тоді можливим.

У релігійному контексті, в традиціях протестантства, поняття «артикул» означає повний звід церковних догматів, правд віри, які офіційно визнані і рекомендовані до обов`язкового вивчення всіма віруючими, членами церкви.

Детальніше про те, що таке коди товару, читайте в статті Що таке маркування..



Увага, тільки СЬОГОДНІ!