» » » Що таке дисконт?

Що таке дисконт?

Що таке дисконт?

Останнім часом в повсякденному житті дуже часто вживається слово «дисконт». Давайте розберемося, що ж це за слово таке і звідки воно прийшло в нашу мову.

Значення слова

Як і безліч інших слів, «дисконт» має англійське коріння. Слово «discount» в перекладі на російську мову означає - знижка. Загальновідома вживання слова - поступка, сбавкі.

Що таке дисконт в повсякденному житті, ми всі прекрасно знаємо - це знижка на товар від раніше заявленої ціни. Такий дисконт може бути різним:

  • різниця в ціні партії в залежності від часу здійснення поставки;
  • зменшення вартості товару у разі невідповідності заявленій якості;
  • комерційно вигідна знижка - сезонна, клубна карта і т. д.

Також слово дисконт вживається ще й в економічній сфері. Так, придбання векселів (облігацій, казначейських зобов`язань) за ціною, нижчою за номінальну, іменується дисконтом.

Дисконт - це різниця між дійсною вартістю заставного майна на відповідному ринку і його заставної ціною для встановлення суми застави.

Поняття «дисконт» часто застосовується для залучення нових клієнтів і збільшення продажів в певні моменти. Створюються цілі дисконт-центри, в яких продаються товари за значно зниженими цінами. Найчастіше це речі з минулих колекцій або товари, що не продалися в звичайних магазинах навіть на розпродажах.

Більше нових слів і визначень ви зможете знайти в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!