» » » Що таке параграф?

Що таке параграф?

Що таке параграф?

Напевно, перші асоціації, які виникають при проголошенні слова «параграф», - це уроки, на яких записували домашнє завдання в щоденник. Потім це слово скоротилося до його умовного позначення, а пізніше прийшло з навчанням у вищому навчальному закладі і при знайомстві з законами, постановами, нормативно-правовими актами, що регулюють різні сфери.

І все-таки частіше слово "параграф" використовується в зв`язку з текстами і їх друкарською обробкою. Там параграф потрібен для поділу текстів на розділи, теми, пункти і підпункти.

Слово "параграф" походить від грецького і дослівно означає "написане поруч". Про те, що таке параграф в загальному вигляді і як вживається це слово, поговоримо в даній статті.

Значення слова "параграф"

Параграф - засіб внутрішнього поділу тексту на глави, розділи. Мабуть, це головне з усіх значень слова.

Але це не тільки уривок тексту, а й саме графічне зображення для позначення поділу тексту може виступати в якості одного з значень. В такому випадку сам символ є визначення параграфа. Рідше, але все-таки використовується таке значення параграфа, яке прирівнює його просто до розділу тексту.

Крім вживання в сфері друкарських робіт, параграф зустрічається і в нормативно-правовій сфері. У цьому контексті параграф описується, як правило, повчання, викладене в будь-якому розділі статуту, програми та т. П.

Дізнатися значення інших невідомих слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!