» » » Що таке фантом?

Що таке фантом?

Що таке фантом?

Не завжди те, що бачить людина, може бути представлено в навколишньому його дійсності. Іноді взагалі йому може щось з`явитися поза зорових або інших відчуттів, але з яких-небудь причин він опише детально і в деталях те, що «побачив». Такими результатами фантазії можуть бути фантоми.

Про значеннях слова фантом читайте нижче.

Що таке фантом: визначення

Слово «фантом» має грецьке походження і буквально означає «бачення, привид». Беручи до уваги походження слова і посилаючись на психологічну науку, можна дати наступне визначення: фантом - це образ або подобу чогось, сприймається, але фізично не існує в чинній середовищі.

Як видінь можуть виступати як одухотворені, так і неживі об`єкти. А тому визначення може мати загальне значення бачення або позначати привид або привид. Мабуть, найвідомішим прикладом таких видінь можна назвати корабель "Летючий Голландець". Крім фантастичних значень, у слова "фантом" є й інші. Наприклад, в музейній або анатомічної практиці фантомом можуть називати модель людського тіла або його частини в натуральну величину, використовувану в якості наочного посібника. Так як часто явище фантомів не може бути пояснено фізично, також використовують таке значення слова: незрозуміле, незрозуміле оптичне явище.

Таким чином, слово "фантом" є багатозначним, а тому використовується в найрізноманітніших сферах.

Дізнатися значення інших невідомих слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!