» » » Що таке фант?

Що таке фант?

Що таке фант?

Чи доводилося вам коли-небудь грати в фанти? Якщо немає, то ви, напевно, не знаєте, що таке фант. Розглянемо значення цього слова.

Фант: визначення

Отже, слово фант походить від німецького phand (увійшло в російську мову через польське fant), що в перекладі означає "заставу", "заклад". Саме таке значення має слово в однойменній розважальній грі "фанти".

Суть гри полягає в тому, що учасникам потрібно виконувати різні жартівливі завдання. Кожен гравець кладе в капелюх або мішок свій предмет - це може бути хустку, годинник, запальничка, прикраса і т.п. або просто листочок зі своїм ім`ям. Ведучий дістає один з цих предметів. Учасник, якому належить дана річ, повинен виконати певне завдання (станцювати, вимити посуд, заспівати пісню, намалювати ведучого і т.п.), яке було позначено раніше. Чим безглуздіше і "ризикованіше" завдання, тим цікавіше. Детальніше про правила гри ви можете дізнатися в статті Як грати в фанти.

Такий предмет-жереб і називається фантом ( "Кому належить цей фант?"). Крім того, так називають і саме жартівливе завдання ( "Який легкий фант тобі дістався!"), А також учасниці, якій випало його виконати ( "Що робити цього фанту?").

Гра у фанти може бути побудована інакше - на листках паперу записані будь-які завдання, кожен учасник по черзі витягує листочок і виконує ліпший фант. Існують і інші ігри з використанням фантів - речей, яких віддають у заставу при порушенні правил або вчинення помилок, для того щоб потім повернути їх назад.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!