» » » Що таке місія?

Що таке місія?

Що таке місія?

У фільмах про Джеймса Бонда або в комп`ютерних іграх ми нерідко могли чути слово місія. Що ж таке місія і де ще ми можемо зустріти вживання цього слова?

Місія: значення слова

Місія - слово, що походить від латинського "missio" - "відправлення, посилка". Вживається часто в книжковому стилі для позначення важливого доручення або завдання. Таке визначення може бути близько дипломатичної, військової, а також релігійній сфері. У кожному конкретному випадку місія полягає в різних цілях, завданнях і цінностях. І найбільш це помітно в середовищі комерційних організацій. Їх фундаментальні відмінності полягають саме в місіях, тобто що і для кого вони реалізують, і які цінності за цим стоять. Місія для організації - це основний сенс її існування.

Взявши за основу події реальності, автори комп`ютерних ігор перенесли поняття місії у віртуальний простір. Так, місія в комп`ютерній грі схожий на реальну місію з військової або дипломатичної практики і носить скоріше характер завдання, яке потрібно виконати гравцеві, щоб перейти на наступний етап. І таким чином, місій у конкретного рівня може бути кілька за ступенем важливості і складності. Результатом всієї гри стає виконання найважливішою і найскладнішою місії, що знаменує кінець гри.

У деяких іграх, наприклад, в ГТА, можна і самому створювати свої місії. Про це читайте в статті Як створити місію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!