» » » Що таке фанфик?

Що таке фанфик?

Що таке фанфик?

На просторах інтернету часто мелькає слово «фанфик». Давайте розберемося, що таке фанфик, а також дізнаємося, в яких випадках це слово використовується.

Визначення слова «фанфик»

Отже, фанфик - це, по суті, аматорське твір, створене однією особою чи групою авторів за мотивами улюблених творів: фільмів, серіалів, аніме, манги, комп`ютерних ігор та ін. За допомогою фанфиков автори продовжують історії улюблених героїв або взагалі змінюють сюжет, придумуючи альтернативні кінцівки або сюжетні відгалуження. Фанфик може бути написаний в будь-якому жанрі: в віршах, прозі, у вигляді міні-розповіді або великого роману і т.д. Також фанфики пишуться на некомерційній основі, для читання шанувальниками. Більшість авторів пише фанфики як хобі, але є і такі, які пробують свої сили в літературі для старту в письменницькій кар`єрі, і їм це вдається.

Використання слова «фанфик»

Слово фанфик вважається жаргонним словом, походить від англійського «fan-fiction» (можна перевести, як «вигадки шанувальників»). Зустрічається навіть в такому вигляді: «фан-фікшн», «фен фікшен», «фенфік», «ФФ» або просто «фік». Пряме і переносне значення слів:

  • фаніть - захоплено грати в будь-яку комп`ютерну гру;
  • фансаб - російський переклад або субтитри для аніме, зроблений фанатами.

Заглянувши в наш розділ визначення ви зможете дізнатися багато цікавої інформації по іншим незвичайним словами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!