» » » Що таке міні?

Що таке міні?

Що таке міні?

У слова «міні» може бути багато варіантів використання, але його зміст завжди приблизно однаковий. Про те, що таке «міні», читайте в нашій статті. А про те, що означають інші слова, ви завжди можете дізнатися на нашому сайті в розділі визначення.

«Міні» як частина складного слова

Складова частина «міні», що відбулася від латинського «minimum», використовується в дуже багатьох словах і означає «зменшений», «маленький», «короткий», «невеликий». При цьому пишеться «міні», як правило, через дефіс, хоча іноді може вживатися і разом. Наприклад, «міні-маркет» - це невеликий магазин, в противагу великому супермаркету. «Міні-відпустку» - коротку відпустку. «Мінікомп`ютер» - дуже компактний комп`ютер. «Міні-планшет» - невеликий планшет з екраном діагоналлю 6 або 7 дюймів. Приклади можна наводити нескінченно, а головне, з приставкою «міні» можна придумати безліч власних нових поєднань.

«Міні» як слово



Як самостійне слово «міні» вживається частіше за все щодо жіночого одягу і являє собою укорочений варіант слова «міні-спідниця». Іноді під «міні» також може матися на увазі сукню або пальто. Головне, що довжина всіх цих нарядів - вище коліна. Цікаво, що в якості окремого слова «міні», як правило, вживається в середньому роді, а не в жіночому, навіть якщо мова йде про міні-спідниці - наприклад, «Вона була одягнена в обтягуючий кофточку і блискуче яскраве міні». «Міні» може слідувати і після слів «спідниця» або «плаття». Наприклад, «У цьому сезоні в моді сукні міні». В такому випадку «міні» - не іменник середнього роду, а прикметник.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!