» » » Що таке продукт?

Що таке продукт?

Що таке продукт?

Це слово ми часто вживаємо, здійснюючи покупки в магазині, і трохи рідше, коли говоримо про процес виробництва і економіці в цілому. Йдеться про продукт. Далі розглянемо, що таке продукт в залежності від сфери застосування.

Слово "продукт" має латинське коріння, походить від слова productus, що означає "виробничий". Таким чином, найбільш загальне визначення продукту наступне: продукт - це результат будь-якої виробничої діяльності людини. В такому випадку продукти можуть бути як матеріальними, так і нематеріальними. Серед перших можна привести все те, що може призвести сама людина або за допомогою технічних пристроїв. Це можуть бути продукти харчування, засоби, що обслуговують його побут меблі, предмети гігієни, промислові товари та інші. Нематеріальними продуктами можуть вважатися продукти інтелектуальної власності, як, наприклад, авторське право на винахід або ж предмети мистецтва і творчості.

До блоку продуктів, які можуть бути, з одного боку, нематеріальними, а з іншого - мати реальне матеріальне втілення, є теоретичні поняття економіки - наприклад, валовий, національний, страховій, додатковий і інші продукти.

Так, звичне нам слово в залежності від сфери вживання може бути і матеріальним, і нематеріальним, але все одно служить для позначення результату праці людини і економіки в цілому.

Дізнатися значення інших слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!