» » » Що таке амбіція?

Що таке амбіція?

Що таке амбіція?

Дуже часто ми можемо чути такий вислів в повсякденності як "амбітна людина" або "роздуті амбіції". Проте не кожна людина розуміє правильно ці вирази і саме слово "амбіція", а також, які існують інші визначення цього слова.

Розглянемо, що таке амбіція в різних тлумачень.

Тлумачення слова "амбіція"

Саме слово "амбіція" має латинське походження. Латинське слово "ambitio" означає «ходіння навколо, обходження, залицяння». Однак це пряме значення не є популярним. Згодом слово стало означати "марнославство, честолюбство, суєтність".

Трохи пізніше слово набуло негативного відтінку і стало означати "владолюбство, загострене почуття власної гідності, апломб, зазнайство". На початку ж XXI століття слово в Росії замінило собою визначення "прагнення до мети, устремління, сподівання".

Людину називають "амбітним", коли він прагне до успіху в якій-небудь справі, уподобав собі таку успіху і цілеспрямований.

Часто ділять амбіції на хороші і погані. Хороші амбіції можуть привести до позитивних результатів і допоможуть досягти успіху в справі, якщо ви маєте необхідні ресурси і ваші бажання адекватні.

Погані ж амбіції - це плід завищеної самооцінки. Такі амбіції приведуть скоріше до краху. Багато хто прагне уникати людей з неадекватними, поганими амбіціями, тому що така людина може нашкодити справі.

Наш корисний розділ визначення на цьому сайті допоможе вам, якщо ви шукайте значення слів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!