» » » Що таке товар?

Що таке товар?

Що таке товар?

Ринкові відносини мають на увазі наявність товарообігу. Отже, при таких відносинах товар - невід`ємна частина життя. Щоб розібратися, що може послужити предметом торгівлі, непогано б спочатку прояснити, що таке товар, тобто дати йому визначення.

визначення

Товаром може бути будь-яка річ або продукт, вироблений працею людини. А будь-який продукт або річ може бути предметом обміну або торгівлі. Що стосується маркетингових термінів, то вони свідчать, що товаром може бути все, за допомогою чого можливо задовольнити будь-яку потребу. І тільки після цього товар розглядається, як щось, зроблене з метою продажу.

Класифікація

Всі товари мають свою класифікацію. Вони діляться на:

  • ширвжиток - все, що виробляється для загального споживання;
  • промислові товари - те, що призначене для виробничого використання.

Щоб товар міг бути визнаний таким, він повинен володіти:

  • власною вартістю;
  • ринковою вартістю.

вартість

Розібравшись з тим, що таке товар, залишається зрозуміти, що означає термін «вартість». Власна вартість (вартість споживача) визначається здатністю товару до задоволення будь-якої потреби людини. Але, щоб підлягати обміну, товари повинні мати одну загальну характеристику - вартість або ціну

Вартість ринкова визначається кількістю витраченої праці і часу на виробництво конкретного товару з урахуванням логістичних витрат і торговельної націнки. Можна також розглядати товар з позиції його користі для людини. Ну і, звичайно ж, на вартість товару впливає його конкурентні переваги на ринку з аналогічними показниками продукції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!