» » » Як купити в інтернет-магазині?

Як купити в інтернет-магазині?

Як купити в інтернет-магазині?

Сьогодні кожному бажаючому надається приголомшлива можливість виробляти покупки в інтернет-магазинах. І багато користувачів з величезним задоволенням користуються такою послугою. Однак більшість людей в силу якихось причин не наважуються на такий крок. Можливо, вони не знають, як правильно оформити покупку, а можливо бояться того, що отримають неякісний товар. Розглянемо, як купувати в інтернет-магазинах будь-яку продукцію.

Переваги покупок через інтернет

  • Економія часу. Ось тільки уявіть таку ситуацію: ви знаходитеся у себе вдома, перед вами улюблений комп`ютер, у вас в руках чашка кави, і ви гортає сторінки журналу або каталогу в пошуку потрібного товару. Вам не потрібно нікуди їхати, особливо в негоду, ви не витрачаєте на дорогу час. У спокійній обстановці вибравши товар, оформляєте його покупку.
  • Економія коштів. Це кваліфікований факт. В онлайн-магазинах товари дешевше, ніж в звичайних магазинах. Явище це цілком зрозуміле, тому що відсутні витрати на утримання приміщення, оплата продавцям, значно менше комунальні послуги і т.п.


В онлайн-магазинах завжди можна знайти гідний товар будь-якої категорії. Найчастіше в таких магазинах купують побутову техніку, комп`ютерне приладдя і комплектуючі до них, мобільні телефони і різного роду послуги. Багато людей останнім часом набувають одяг і взуття, і залишаються цілком задоволеними своєю покупкою. Як і в реальних магазинах, в онлайн-магазинах часто бувають розпродажі, а доставка товару здійснюється безкоштовно. Безумовно, що при здійсненні таких покупок існує частка ризику. Вона виражається в тому, що можна наштовхнутися на шахраїв, товар можуть доставити невчасно, ви отримаєте не такий товар, як ви замовляли. Але в реальних магазинах також можна нарватися на обман. В результаті кожен свій вибір робить самостійно.

вибір магазину



Дуже важливо вибрати правильний віртуальний магазин. Розглянемо, як правильно вибрати магазин і як купити в інтернет-магазині необхідну річ. Виробляючи покупки онлайн, ви також оплачуєте сервісне обслуговування, тому слід звернути увагу на такі моменти:

  • Гарантія. Для будь-якої солідної компанії важлива репутація і вона піклується про підтримку свого іміджу, тому вони надають гарантію на товар. Іноді в таких магазинах існує гарантійне обслуговування.
  • В онлайн-магазині майже завжди можна знайти відгуки покупців. Зверніть на них увагу. Безумовно, що серед позитивних відгуків можна знайти і негативні відгуки, і це цілком зрозуміло, ніхто не застрахований від шлюбу і в звичайних магазинах.
  • Ви завжди можете онлайн зв`язатися з менеджером сайту і задати йому ваші запитання.
  • Зверніть увагу на сертифікат продукції. На будь-який товар на сайті повинен бути викладений сертифікат.
  • Оплата. Часто вам пропонують оплату на вибір: оплата готівкою при отриманні товару, за допомогою електронного гаманця або за безготівковим розрахунком.
  • Каталог товарів. Він повинен бути присутнім на головній сторінці магазину.
  • Можливість спілкування з менеджером.

Як правильно замовити товар

Розглянемо, як замовити через інтернет-магазин товар.

  • Для того щоб легше знайти потрібний товар необхідно скористатися пошуковою системою. Наприклад, якщо ви хочете купити в онлайн-магазині мультиварку, потрібно написати в рядку пошуку: купити мультиварку в Москві, Калузі і т.п. Можна скористатися пошуковими системами: rambler.ru, google.ru, go.mail.ru і т.п. Можна просто написати в рядку пошуку: інтернет магазин побутової техніки і т.д. На сайті allegro.ru проходять аукціони.
  • Зверніть увагу на те, як давно працює даний магазин, який асортимент представлений в ньому. На сайті повинні бути обов`язково вказані контакти офісу і назва магазину. Ціни повинні бути розумними, у противному випадку продукція може бути контрафактної. Способів оплати повинно бути кілька.
  • Перед тим, як замовити в інтернет-магазині товар, зверніть увагу на опис товару, яке повинно бути чітким, щоб мати про нього уявлення.
  • Для того щоб замовлення було виконано, заповнюється форма за спеціальним зразком, в якій ви вказуєте свої дані. Далі перевіряється ціна товару і вартість його доставки, і після цього оформляєте замовлення, натиснувши потрібну кнопку «Замовити». Часто на вашу електронну адресу приходить лист з проханням підтвердити замовлення.

Оплата заказу

  • Оплату можна робити за допомогою електронних грошей. Для цього потрібно, щоб у вас був свій гаманець, який має свій номер. Це можуть бути Яндекс гроші або WebMoney.
  • Наявність карт VISA, Master Card також допоможе здійснити оплату, якщо магазин підтримує зв`язок з даними системами.
  • За безготівковим перерахунком. Вам буде виставлено рахунок, і ви його сплачуєте через певний банк.
  • При отриманні товару післяплатою або за допомогою кур`єрської доставки, товар оплачується готівкою. Отримавши товар, ви маєте повне право його оглянути, і в разі, якщо вам прислали не той товар, який ви замовляли, або у нього є шлюб, ви можете від нього відмовитися. Гроші за доставку, швидше за все, вам не повернуть.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!