» » » Як доставити товар?

Як доставити товар?

Як доставити товар?

Сьогодні покупка товарів в Інтернеті стає все більш популярним. Інтернет-магазини пропонують менші ціни на товари, ніж точки роздрібної мережі, що потребують покритті витрат на дорогу оренду, обробку приміщення і т.д. Про перевагу покупок в інтернет-магазинах читайте в статті Як купити в інтернет-магазині.

Єдиний стримуючий фактор для придбання товару в мережі - обмежені можливості доставки. Деякі магазини відмовляються від роботи з Поштою Росії, інші не бажають мати справу з кур`єрськими службами. Перші пояснюють свою відмову недостатньо якісною роботою пошти, другі - зайвої дорожнечею. Однак розумні підприємці не стануть вирішувати за клієнта, вони повинні представити всі способи доставки, описавши переваги і недоліки кожного.

Отже, якими способами можна доставити товар сьогодні?

Кур`єр



Доставка кур`єром, безумовно, найшвидша і комфортна для клієнта доставка, але вона при цьому і найдорожча. Головним чином вона залежить від масштабу компанії. Якщо фірма має представництва в багатьох містах, вона може тримати власну кур`єрську службу в кожному з них і пропонувати більш-менш прийнятні ціни за передачу товару особисто в руки. В іншому випадку кур`єрська доставка буде доставлятися з участю ряду посередників, оплачувати роботу яких буде, звичайно, клієнт. Крім того, доставка кур`єром партнера не завжди така надійна, як доставка власним кур`єром. Однак на перших парах розвитку інтернет-магазину мало хто може дозволити собі таку розкіш, як власна кур`єрська служба, тим більше - в регіонах.

пошта Росії

Цей тип доставки найдовший, але при цьому найекономічніший. Більш того, багато магазинів Китаю здійснюють безкоштовну доставку через Пошту Росії. Таким чином, клієнт отримує товар часом в десятки разів дешевше, не сплачуючи при цьому ні рубля за доставку. Товар з Китаю йде в середньому місяць. Чи так це довго? Взагалі-то не очень. Заради великої економії клієнт може і потерпіти, а чутки про погану роботу Пошти Росії все-таки дещо перебільшені.

Експрес пошта



Express Mail Service - найбільша компанія, що спеціалізується на термінової доставки поштових відправлень. Даний тип доставки досить швидкий і недорогий. Компанія пропонує пересилання товарів з доставкою особисто в руки адресату. Однак тут існують обмеження на пересилання за вагами і розмірами, які змінюються залежно від конкретного регіону.

самовивіз

Даний тип доставки - це якась золота середина між кур`єром і поштою. Як правило, товар приходить досить швидко - терміни можна порівняти з термінами кур`єрської доставки, однак клієнту необхідно самому вирушати, може, в не дуже зручне місце, щоб забрати товар. Проте, якщо врахувати, що більшість клієнтів роблять замовлення в інтернет-магазині заради економії, треба думати, така форма доставки буде користуватися величезною популярністю. Деякі магазини, щоб не сильно витрачатися на утримання точок самовивозу, об`єднуються. Звичайно, це не повинні бути магазини-конкуренти. Наприклад, можуть об`єднуватися дитячі іграшки та спортивне харчування.

Транспортні компанії

Цей спосіб доставки - непогана альтернатива створення пунктів самовивозу. Він, як правило, недорогий для клієнта і при цьому магазину не потрібно утримувати пункт самовивозу. Філії великих транспортних компаній, наприклад, "Ділові лінії", є майже в кожному регіоні, а тому для клієнтів з невеликих міст такий тип доставки - єдиний порятунок, коли потрібна термінова доставка.

У кожного способу доставки є свої плюси і мінуси. Поштою Росії обов`язково скористається найекономніший і при цьому терплячий, а кур`єрська доставка буде популярна серед тих, хто купує в інтернет-магазині не через низьку ціну, а через те, що не може знайти даний товар в своєму місті. Важливо - поважати бажання кожного клієнта і надавати всі способи доставки товару.

Про способи "розмитнення" товару читайте в статті Як розмитнити товар.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!