» » » Що таке квота?

Що таке квота?

Що таке квота?

У своєму повсякденному житті люди часто стикаються з різними поняттями, які їм невідомі. Що таке квота?

Перш за все, це частка в спільному виробництві, а також в збуті, яка встановлюється для створення каральних заходів для кожного засновника. Також квотою називають величину пайового вкладення.

Податкова квота що означає? Це розмір податку, який стягується з чітко виділеної одиниці оподаткування-Імпортна квота, іншими словами, контингент - це найбільш часто застосовується спосіб встановлення кількісних обмежень товару з-за кордону (контингентирование) для цілей протекції. За допомогою введення квоти на імпорт можна встановити верхню межу обсягу (в натуральному або вартісному еквіваленті) товару, що ввозиться строго визначеними зарубіжними виробниками протягом обумовленого періоду. Квотою також називають кількісний показник, який характеризує значимість імпорту або експорту товарів для народного господарства.

Виникає питання про те, для чого потрібна квота. Квоти на ввезені товари встановлює Федеральний уряд для захисту вітчизняних виробників від зарубіжних конкурентів. Однак застосування квот має свої мінуси і плюси. Перш за все, введення квот підвищує рентабельність вітчизняного товару, тому багато підприємців намагаються впливати на політичну ситуацію в країні для свого процвітання. Однак для споживача введення квот позначається негативно, так як через втручання держави в економіку створюються монополії. Товари вітчизняного виробника різко стають дорожчими через конкуренцію, ніж за умов вільної торгівлі.

Однак введення квот на деяку продукцію або послугу строго необхідна для підтримки економічної стабільності на вітчизняному ринку.

Що входить в квоту? Квота - це певна цифра. Якщо говорити про товар, то певна кількість одиниць, дозволене для продажу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!