» » » Що таке прайм?

Що таке прайм?

Що таке прайм?

У перекладі з англійської мови слово "прайм" (prime) означає "головний". А що ж таке прайм в сучасній російській мові? Це слово має кілька значень в залежності від області застосування.

Нижче ми розглянемо значення слова з області ТВ, юриспруденції, економіки та бізнесу.

Значення слова прайм

Чіткого значення це слово не має, воно використовується як приставка до інших слів і мовних зворотів в різних областях.

  • На телебаченні і радіомовленні Прайм-тайм - найкращий час для рекламодавців, час, в яке показують найактуальніші передачі і коли біля екранів найбільше скупчення телеглядачів.
  • В юриспруденції - чітка, актуальна і в той же час коротка витримка з новин в юридичному світі, яка дозволяє прийняти найбільш правильну стратегію в різних ситуаціях.
  • В економіці - інформація, що дозволяє грамотно вести підрахунки в економічній сфері, бути в курсі всіх змін законодавства з оподаткування, за ставками на валютних ринках, по допустимим межам підвищення цін і до решти. Інформація, що дозволяє залишатися на плаву, не порушуючи закони.
  • Для керівника компанії прайм - це інформація про економічній сфері, юридичної та трудової. Це все, що допоможе зробити бізнес процвітаючим.

У загальному і цілому, прайм - це те, що є найактуальнішим, найважливішим, найпопулярнішим. Це щось краще, значне, інформативне і приносить в ході використання хороший результат.

Прайм - це ще і власна назва: так звуть героя популярного фільму "Трансформери" (Оптимус Прайм). Імена інших героїв ви можете дізнатися в статті Як звуть трансформерів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!