» » » Що таке тайм?

Що таке тайм?

Що таке тайм?

Для початку, відзначимо, що слово "тайм" - запозичене. Воно прийшло в наш побут з англійської мови. Давайте поговоримо про значення. Що таке тайм?

Тайм: значення слова

З англійської мови слово "time" перекладається як час. Однак у російській мові термін набув більш конкретне значення.

спортивна тематика

Тайм - це певний відрізок часу, протягом якого триває матч, зустріч або поєдинок. Найбільш яскравий приклад - це використання слова "тайм" у футбольних репортажах. Ми постійно чуємо від коментатора про те, що "перший тайм почався, поїхали!" або "добігає кінця друга половина матчу, а значить, в цьому таймі гравцям належить проявити максимум зусиль". До речі, ви можете більш детально ознайомитися з деякими правилами футболу в нашій статті Скільки таймів у футболі.

приклади вживання

Перший тайм тільки почався, а Ігнашевич вже розпечатав ворота воротаря команди збірної Непалу! Блискучий початок наших футболістів у відповідальній зустрічі за право виходу в плей-оф чемпіонату світу з футболу!

Любителі закордонної преси напевно знають про таке видання, як "ТАЙМ". Штаб-квартира журналу знаходиться в Нью-Йорку (Сполучені Штати Америки). У 2007 році це видання було найбільш популярне серед жителів США. Головна тематика - створення і опис рейтингів. Саме в "ТАЙМ" ми зможемо дізнатися, хто став найбагатшою людиною в 2014 році. Ви можете зустріти таку публікацію:

"Щотижневе видання" ТАЙМ "опублікувало список найбільш жадібних знаменитостей Голлівуду. У наступному номері ви дізнаєтеся, хто з небожителів не платить податки."



Увага, тільки СЬОГОДНІ!