» » » Що таке пролонгація?

Що таке пролонгація?

Що таке пролонгація?

Існує дві точки зору про те, звідки до нас прийшло слово пролонгація. У першому випадку передбачається, що воно прийшло до нас з французької мови і походить від терміна prolongation. У другому випадку вважається, що дане слово прийшло до нас з латинської мови і походить від prolongare. В обох випадках термін "пролонгація" має одне значення - "подовжувати". Розглянемо докладніше, що таке пролонгація.

Це слово використовується в багатьох сферах і професіях. Наприклад, ви можете зустріти цей термін в:

  • Медицині. У даній галузі ви можете зіткнутися з двома варіантами використання цього слова. Так, є пролонгація процесу лікування - його продовження, поки не буде досягнутий потрібний результат. Ще можна навести як приклад пролонгування лікарської форми - подовження таблетки, яка швидше всмоктується, не викликає реакції в шлунково-кишковому тракті і дозволяє приймати менше лікарських препаратів завдяки високій ефективності.
  • Праві і діловодстві. Чи означає продовження договору. Наприклад, можна пролонгувати право оренди або суборенди та т. Д.
  • Сфері фінансів. Ви можете пролонгувати свій депозит, тобто продовжувати дію договору після його завершення. Для того щоб дізнатися, чи зможете ви пролонгувати депозит, вам потрібно вивчити договір або обговорити цей момент спочатку при його укладанні.
  • Сексології. Пролонгування означає затягування статевого акту.
  • Страховій сфері. Ви можете пролонгувати свій договір на надання страхових послуг.

Також вам може бути цікава стаття Що таке внесок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!