» » » Що таке теорія?

Що таке теорія?

Що таке теорія?

Слово "теорія" має кілька значень в залежності від області застосування. Наприклад, фраза "економічна теорія" часто можна почути при обговоренні економічних проблем.

Розглянемо далі докладніше, що таке теорія і де це слово вживається.

Що означає слово "теорія"

Слово "теорія" відбулося з давньо-грецької мови і означає "дослідження, розгляд чогось". Саме слово має на сьогодні три значення, які часто застосовуються в різних областях:

  1. Теорія - це вчення, система ідей або принципів. Вчені створюють теорії, а потім перевіряють їх на достовірність. Часто теорія виникає з логічних міркувань. Якщо теорія підтверджується науковими даними, то вона стає теоремою і назавжди стає частиною науки. Це значення слова "теорія" є найпопулярнішим і часто використовується в навчальних та наукових установах, а також в наукових дискусіях.
  2. Економічна теорія - це наука про вибір оптимального шляху вирішення проблеми безмежних потреб людей при використанні обмежених ресурсів.
  3. Часто люди під теорією увазі припущення, думка і погляд на якісь події і речі. Теорії виникають з спостережень людей за подіями в навколишньому світі, тому теорії можуть бути різноманітні і різнитися між собою, тому що у кожної людини своя теорія.

Також ви можете прочитати наші захоплюючі статті на цьому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!