» » » Що таке практика?

Що таке практика?

Що таке практика?

Слово практика, мабуть, присутній в лексиконі кожної дорослої людини, і ми звикли сприймати його як щось дуже просте і зрозуміле, проте наукове визначення цього терміна звучить дуже дивно. Практика - розумна діяльність людини, яка ґрунтується на свідомому цілепокладання і направляється на перетворення дійсності.

походження слова

Слово "практика" походить від давньо-грецького слова, яке в перекладі означає "діяльність". І, відверто кажучи, слово "діяльність" відмінно визначає слово "практика" без доповнення всякими складними термінами. Так ми і сприймаємо практику - як яку б то не було діяльність.

Теорія та практика

Протилежність практики - теорія. Теоретики розробляють ідеї і концепції, практики перевіряють їх спроможність в реальному світі. Теорія без практики стає безпредметною, але і практика без теорії сліпа.

Практика: судова, виробнича, духовна ...

Іноді, для того щоб надати додатковий сенс слову "практика", його супроводжують будь-яким прикметником. Так, термін "виробнича практика" використовується в навчанні і позначає перенесення теорій, вивчених за роки навчання, на реальний виробничий досвід. При цьому студент веде спеціальний щоденник за результатами практики (Читайте в іншій статті, як заповнити щоденник з практики).

Судової та медичною практикою називають відповідно діяльність юриста і лікаря, духовною практикою - практику індивідуального самовдосконалення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!