Як менше думати?

Як менше думати?

Сучасна людина протягом усього дня знаходиться в постійній розумової активності. Навіть вночі ми часом просто не в змозі відключитися від власних роздумів. Справа в тому, що далеко не всі знають, як просто-напросто почати менше думати.

Мудреці і філософи накопичували знання про це століттями. У цьому вам можуть допомогти інтегральні практики Шрі Ауробіндо.

Тези Шрі Ауробіндо

  • Розум, який не перебуває у стані медитації або повному мовчанні, завжди проявляє активність і ініціює взаємодію. Учасниками цієї взаємодії стають: власні думки, проекти, інші люди, предмети або розмови. Ви напевно помічали за собою, як свідомість постійно перескакує з думки на думку, коли ви просто їдете в транспорті, спілкуєтеся з подругою або готуєте обід. В результаті постійний шум заважає нам почути правду;
  • Тиша вважається позитивним спокоєм, існуюча всупереч поверхневим хвилюванням. Це означає, що ви повинні прагнути до тиші всередині себе, навіть коли зовні вас долають постійні стреси;
  • Мовчання передбачає відсутність будь-яких рухів думки або інших вібрацій діяльності. Якщо ви хочете менше думати, то ви повинні мовчати не тільки фізично, а й розумово;
  • Варто враховувати, що, хоча і спокійне оточення бажано, першочерговим буде внутрішній спокій. Тому необхідно вчитися бути спокійним і тихим;
  • Здатність зберігати мовчання, зіткнувшись з тим, чого ви не знаєте, найбільш корисно для розвитку. У такі моменти ви розкриваєте нові грані власної особистості. При цьому мовчання слід зберігати не тільки зовні, але і внутрішньо;
  • Спустошення і спокій, вільний від усіх хвилювань, думок про людей і речі, не є поганим знаком або небажаним станом. Більш того, у багатьох йогах це стан прийнято вважати бажаним і навіть просунутим. Даний стан допомагає звільнитися від мирського;
  • Тільки коли ваш розум буде повністю тих, бездоганний, вся ваша діяльність, все становлення і слова стануть чисті по своїй суті. Саме до цього варто прагнути, якщо ви хочете досягти стану повної гармонії власної особистості.


Можливості інтегральної йоги необмежені. Якщо ви всерйоз поринете в самовдосконалення, то зможете досягти зміни власної зовнішності, нірвани, розвинути в собі магічні здібності, ясновидіння, телепатію і ін. Нижче вказані поради по досягненню практично будь-якої мети.

Поради щодо досягнення мети

  1. Потрібно віддавати звіт тому, що йога - це не поле для інтелектуальних аргументів або міркувань. Описану практику не можна вважати логічним вправою, яке призводить до правильного розуміння йоги або слідування їй. Йога не є областю розумової діяльності.
  2. Щоб очистити свій розум від думок, потрібно починати з концентрації на одній точці. Тобто починати слід з якогось реального предмета, на який ви будете невідривно дивитися деяку кількість часу. Потім цей предмет зміниться уявним чином. Але важливо, щоб цей уявний образ не мав підміни.
  3. Як тільки ви навчитеся концентруватися таким чином і менше думати, ви станете відчувати не тільки ясність у своїй голові, але і легкість у всьому тілі.


Подібна практика застосовується людьми по всьому світу. Якщо ви дійсно поставите метою, то обов`язково навчитеся менше думати і контролювати свою розумову діяльність. А впритул займаючись інтегральної йогою, ви досягнете і більш високого рівня розвитку.

Далеко не завжди людина може собі дозволити думати менше. Іноді, навпаки, ви повинні максимально сконцентруватися на проблемі і міркувати розсудливо. Щоб цього досягти, прочитайте статтю - Як краще думати. У ній ви знайдете кілька рекомендацій. Якщо ви хочете дізнатися, як більш лаконічно висловлювати свої думки, то вам слід почитати нашу статтю - Як менше говорити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!