» » » Що таке комерція?

Що таке комерція?

Що таке комерція?

На даний момент, мабуть, не існує такої людини, яка ніколи б не стикався з купівлею-продажем чого-небудь. Роблячи покупки і здійснюючи угоди, ми забезпечуємо задоволення власних потреб: будь то матеріальні цінності або вкладення в самоосвіту і розвиток. З економічної точки зору всі ці операції вважаються комерційними, а сфера діяльності - комерцією. Розглянемо, що ж таке комерція.

визначення комерції

Комерція в буквальному перекладі з латинської ( "commercium") означає торгівлю. Вживається в широкому і вузькому значеннях.

У широкому значенні під комерцією розуміється вся підприємницька діяльність, яка здійснюється економічним суб`єктом: фізичною особою або організацією. Комерція включає в себе і етапи планування економічної діяльності, і її здійснення, і реалізацію контролю за її результатами. Комерційної може бути будь-яка діяльність, спрямована на отримання прибутку шляхом продажу товарів, надання послуг. У вузькому сенсі комерція зводиться тільки до угод купівлі-продажу.

У сучасних умовах ми можемо зустріти різні комерційні організації. Це можуть бути банки, страхові компанії, торгові мережі, промислові підприємства, які передбачають реалізацію власної продукції. Мабуть, нововведенням останніх років стала також і електронна комерція, яка здійснюється через Інтернет.

Також вам може бути корисна стаття: Яким бізнесом зайнятися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!