» » » Що таке індустрія?

Що таке індустрія?

Що таке індустрія?

Слово "індустрія" на даний момент вживається широко. Ми говоримо про явище індустріалізації, культурної та туристичної індустрії, індустрії моди та інших. Але історично воно пов`язане з промисловістю. У буквальному перекладі з латинської слово industria означає "діяльність".

Розглянемо, що таке індустрія.

Індустрія насамперед є синонімом слова "промисловість": легка промисловість, важка промисловість. Сьогодні індустрію розуміють як оснащену сучасною технікою сферу виробництва, що включає в себе виготовлення і збут товарів, а також взаємодіють з ними сектори економіки з споживчою аудиторією. Таким чином, сьогоднішнє визначення індустрії виходить далеко за межі тільки промислового розуміння і охоплює різні сфери життя, в тому числі і сферу послуг.

Наприклад, індустрія моди включає в себе різні сфери послуг, пов`язані з красою. Це може бути виробництво одягу, взуття, супутніх аксесуарів, функціонування салонів краси і т. Д. Індустрія моди може бути також і в проведенні різних виставок і показів, пов`язаних з дизайном одягу. У свою чергу, туристична індустрія охоплює великий перелік подій і заходів, спрямованих на створення умов для подорожей.

Дізнатися значення інших невідомих слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!