Що таке spa?

Останнім часом, СПА-салони ростуть як гриби, а СПА-процедури стали досить модними. Особливо серед представниць прекрасної половини людства. У статті я розповім вам про те, що являє собою СПА-індустрія, а почнемо ми з розшифровки цього терміна.

Що таке СПА - визначення



Саме слово «СПА» має просте походження - саме так (SPA) називається маленьке курортне бельгійське містечко, який придбав популярність практично у всій Європі завдяки лікувальним водам, розташованим неподалік. До речі, це містечко добре відомий і шанувальникам автомобільних гонок: тут розташована знаменита траса СПА-Франкоршам (SPA-Francorchamps), де часто проходять гонки машин в класі Формула-1. Згодом це слово стало ім`ям прозивним і стало вживатися для позначення всіх оздоровчих бальнеологічних процедур, а також супутніх їм явищ. У зв`язку з цим хотілося б наголосити ось на чому: в сучасних мовах нерідко зустрічається написання цього слова великими літерами і кирилицею, і латиницею: СПА-салон, SPA-курорт і т.д., однак таке написання некоректно, адже назва міста - це не абревіатура. Для обгрунтування подібного написання зазвичай призводять версію про те, що слово «СПА» нібито походить від однієї латинської абревіатури «sanitas per aquam», що перекладається, як «оздоровлення водою», однак, версія ця є помилковою. А використовуватися таке написання стало в маркетингових цілях в кінці XX століття, при цьому різні його розшифровки - всього лише виправдання неграмотного написання великими літерами. Ну а тепер, про окремі терміни, що використовуються в СПА-індустрії.

  • Що таке СПА-салон? Так називається салон, в якому проводяться різні процедури, в яких використовується лікування водою (гідромасажні ванни і інші процедури) і не тільки. Це салон з певним мікрокліматом, в якому постійні відвідувачі отримують різні послуги, звані процедурами. Відрізняється СПА-салон від звичайного салону і наявністю окремої кімнати для кожного клієнта, а також наданням комплексного обслуговування. Спочатку СПА-салони були місцем, в яке клієнт приходив на кілька днів, тобто, по суті, СПА-курорти, в яких атмосфера визначалася за заздалегідь наміченим планом процедур і занять здорове харчування, фітнес, відпочинок і лікування.
  • СПА-процедури - що це таке? Це такі процедури, як масаж, догляд за обличчям, манікюр, гідротерапія (гідромасажні ванни), педикюр.
  • Що таке СПА-манікюр? Це не простий манікюр. СПА-манікюр включає в себе і догляд за руками, і ароматерапію, надаючи оздоровлюючий і омолоджуючу дію завдяки використанню засобів, що містять речовини, яких потребує суха шкіра - наприклад, керамідів.
  • СПА-капсула - що це таке? СПА-капсула - це конструкція, яка діє на організм за допомогою різних функцій, таких, як лікування світлом (хромотерапія), арома-інгаляції, сухе тепло, мелотерапія, гідромасаж, повітряний масаж, термотерапія, вібраційний масаж і деякі інші. Завдяки настільки багатогранного впливу, що чиниться СПА-капсулою на організм, і відбувається потужний і надзвичайно благотворний оздоровчий ефект.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!