» » » Що таке кирилиця?

Що таке кирилиця?

Що таке кирилиця?

Кирилиця - поняття, яке має кілька визначень, пов`язаних головним чином з писемністю слов`янського народу. Давайте докладніше познайомимося з кожним із значень терміна кирилиця.

Що означає термін "кирилиця"

В першу чергу, кирилиця - це система писемності всіх слов`янських мов - російської, сербської, хорватської, болгарської, української та т. Д. Однак, об`єднання всіх національних кирилиці не зовсім вірно, слід говорити про різновиди кирилиці щодо кожного слов`янської мови.

Що таке кирилиця як система писемності відомо вже з найдавніших часів. Засновниками кириличного письма (близько 863 р. Н.е..) По праву вважаються християнські проповідники з грецького міста Салоніки - брати Кирило і Мефодій.

Кирилиця також вважається старослов`янської абеткою. Поряд з глаголицею кирилиця - один із стародавніх алфавітів старослов`янської мови. Традиційна кирилиця складається з 43 елементів, з яких 24 - цілком і повністю грецький алфавіт, а решта 19 - споконвічно слов`янські. До початку XVIII століття, а саме до реформи Петра I весь кириличний текст писався великими літерами, малих не було. Букви кирилиці також використовуються для написання грецьких чисел.

Кирилицею також називають традиційний статутний або півуставного шрифт, на якому друкуються церковні книги.

Файли, що зберігаються на комп`ютері, мають певну систему кодування. Однією з яких і є так звана "кирилиця". Існують різні програми, які допомагають переводити формат кодування файлу з одного в інший. Більш докладно про кирилицю в паролі ви можете прочитати в статті Як поміняти кодування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!