» » » Що таке інститут?

Що таке інститут?

Що таке інститут?

багато визначення одночасно відносяться до декількох сфер наук. У категорію таких термінів потрапляє і слово інститут. Мало хто може розібратися, що таке інститут, адже спочатку необхідно зрозуміти, в якому контексті використовується це слово, а потім розібратися з його змістом.

Інститут: базове визначення

У широкому сенсі слова інститут позначає певний вид організації, яка займається будь-яким видом діяльності або надає послуги. Найчастіше під цим словом мається на увазі вищий навчальний заклад, але бувають і інші види інститутів.

види інститутів

Слово інститут може відноситися до різних сфер, наприклад:

  • освітні, науково-дослідні інститути - це різні університети, академії, спеціалізовані середні навчальні заклади.
  • соціальний інститут - це особлива форма організації діяльності людей в суспільстві. Наприклад, часто використовуються поняття "інститут шлюбу" або "інститут сім`ї".
  • правовий інститут - сукупність юридичних норм, які покликані регулювати суспільні відносини.

Також термін «інститут» в широкому сенсі може позначати будь-який елемент соціальної структури суспільства або історичну форму громадської організації, будь-який зразок культури або форми поведінки людини.

Бувають також економічні інститути, наприклад, заробітна плата або власність, і політичні - наприклад, армія, держава чи політична партія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!