» » » В яке військове училище поступити?

В яке військове училище поступити?

В яке військове училище поступити?

Охочих отримати військову професію багато в усі часи. Про деталі підготовки докладніше розповість наша стаття Як стати військовим, а в цій статті ми поговоримо про те, в яке військове училище поступити, як правильно вибирати навчальний заклад.

Як вибирати військову спеціальність

Простіше за все тим, чиї батьки і діди були офіцерами. Якщо син офіцера-танкіста теж хоче стати танкістом, він вже знає всі особливості служби та професії, йому все ясно. Випускникам суворовських училищ допоможуть їх педагоги. Про те, як стати суворовцем, написано в статті Як вчинити в Суворовське училище. Випускникам же звичайних шкіл, у яких немає родичів-військовослужбовців, складніше. Спробуємо трохи зорієнтувати їх.

Військовий інженер, по суті, той же інженер. Тому тим, хто не дуже дружить з технікою, електронікою, або хімією, краще думати про інші спеціальності. Зате після відставки у колишнього офіцера буде готова мирна спеціальність, що дозволить в 40 років не на дачі огірки вирощувати, а вести повноцінне життя. Таким випускникам можна звернути увагу на Ростовський військовий інститут ракетних військ, Пушкінський військовий інститут радіоелектроніки Космічних військ, Михайлівський військовий артилерійський університет, Військовий університет зв`язку.



Дуже цікава робота у флоті, особливо тепер, коли Росія знову вийшла на простори світового океану, замінила старі кораблі на нові. Санкт-Петербурзький військово-морський інститут, Балтійський і Тихоокеанський військово-морські інститути допоможуть отримати ці цікаві спеціальності.

А крім того, є ще прикордонники, десантники, льотчики (Челябінський військовий авіаційний інститут штурманів, Військово-медична академія, Новосибірський військовий інститут). У кожній професії є свої плюси і мінуси, і перед надходженням треба їх добре зважити. А щоб легше було орієнтуватися, загляньте на цю сторінку зі списком військових навчальних закладів Росії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!