» » » Як вступити до військового училища?

Як вступити до військового училища?

Як вступити до військового училища?

У військові училища батьки часто відправляють своїх синів, щоб зробити з них дисциплінованих, сильних духом, рішучих і витривалих чоловіків. Крім того, подібні навчальні заклади стають вельми серйозною базою для отримання подальшої професії, побудови успішної кар`єри. Про вимоги, що пред`являються до абітурієнтів, а також про правила вступу ми розповімо далі.

З точністю відповісти на питання про те, як вступити до військового училища, неможливо, оскільки на сьогоднішній день в різних куточках Росії діє велика кількість подібних навчальних закладів, і кожне має свої особливі вимоги, свій регламент роботи. Разом з тим, можна виділити загальні моменти.

етапи надходження

  • Подача пакету документів
  • Попередній відбір (перевірка документів, медичний огляд, психологічний відбір)
  • Професійний відбір (перевірка знань, фізичної підготовки, психоемоційного стану та ін.)

Вимоги до абітурієнта

Майбутній учень повинен:

  • мати російське громадянство;
  • мати документ про отримання загальної середньої освіти, середньої спеціальної освіти, початкової професійної освіти;
  • відповідати віковим рамкам. Так, до військових училищ приймаються абітурієнти у віці від 16 до 22 років (які не пройшли військову службу) - у віці до 24 років (які пройшли військову службу) - у віці до 25 років (якщо військова служба здійснювалася на контрактній основі) - у віці до 30 років (якщо мова йде про вступ до ВНЗ за програмою з середньою військово-спеціальною підготовкою);
  • мати спеціальні навички в залежності від спрямованості військового училища. Наприклад, для вступу до Військового інституту фізичної культури потрібно мати спортивний розряд по одному з видів спорту, встановлених МО РФ не нижче другого.

Важливе значення має і мотивація майбутнього студента. Цілком можливо, абітурієнту запропонують написати невелике есе, щоб відобразити в ньому своє ставлення до військової служби і довести, що саме він гідний зарахування до лав студентів.



Чи можна вступити дівчині до військового училища? Можна, можливо. Призупинений у 2009 році масовий набір у військові ВНЗ сьогодні знову йде повним ходом. І хоча кількість місць значно зменшилася, вступити до військових училищ можуть і юнаки, і дівчата. Якщо говорити конкретно, то дівчата зможуть поступити, наприклад, у Військово-морську академію, Академію МНС Росії, Військово-космічну академію ім. А.Ф. Можайського та інші навчальні заклади.

Необхідні документи

Точний список вам зможуть пред`явити тільки в обраному навчальному закладі, однак перелік паперів, які будуть потрібні в будь-якому військовому училищі, такий:

  • заяву абітурієнта;
  • автобіографія;
  • ксерокопія паспорта, військового квитка (якщо є), свідоцтва про народження;
  • ксерокопія документа про отримання середньої освіти;
  • характеристика з місця навчання, військової служби, роботи;
  • документи, що підтверджують наявність у абітурієнта пільг (їх мають, наприклад, діти-сироти).

Також варто докласти до обов`язкового списку документів грамоти, дипломи про закінчення будь-яких курсів, свідоцтва про отримання призових місць на олімпіадах та ін.

Також вам стануть у пригоді такі наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!