» » » Куди вступити після 9 класу?

Куди вступити після 9 класу?

Куди вступити після 9 класу?

Сьогодні багато учнів після закінчення 9 класу вирішують продовжити навчання в коледжах, технікумах, училищах. Це пов`язано з тим, що середні спеціальні навчальні заклади пропонують своїм учням можливість придбати певну кваліфікацію, пройти практику на виробництві, в майстернях та оволодіти досвідом роботи, поки ті, хто залишився доучуватися до 11 класу ще продовжують вивчати шкільну програму.

Професії після дев`ятого класу

Багатьох хвилює питання про те, куди вступити після 9 класу і де придбати потрібну і вигідну у всіх планах професію. Експерти заявляють, що в даний час найбільш затребувані фахівці інформаційних систем і технологій, машинобудування, автомобільного сервісу, технологічного обслуговування устаткування і виробництва, споживчих та телекомунікаційних послуг, медицини і фармацевтики, соціального забезпечення та освіти, сільського господарства і будівельної сфери, громадського харчування, ветеринарії та ін.

Не можна скептично ставитися до таких професій, як зварювальники, автослюсарі, електромонтери, геодезисти, наладчики верстатів і устаткування, кухарі, агрономи, швачки, медсестри, вихователі дошкільних установ та ін.

Детальніше про те, куди можна влаштуватися і на кого поступати, ви можете дізнатися зі статті На кого надходити.

Куди піти вчитися: варіанти



Є кілька типів навчальних закладів, куди можна піти вчитися після дев`ятого класу.

  • технікуми;
  • медичні коледжі;
  • середньо-спеціальні навчальні заклади - ССНЗ.

У закладах першого типу можна отримати робоче освіту, потім можна поступити в інженерну академію і отримати місце за фахом "інженер-технік", "інженер комунікацій" і т. П.

У медичних коледжах можна отримати середньо-спеціальну медичну освіту. Якщо ви плануєте стати лікарем, то наявність сертифікату закінчення такого коледжу є великим плюсом при вступі до медичного ВНЗ.



У ССУЗов можна здобути освіту бухгалтера, юриста, економіста і навіть логіста. Це теж великий плюс при вступі до ВНЗ на конкретний факультет і також отримання практичних навичок роботи.

Молоді люди, які закінчили технікуми і коледжі, затребувані - адже вони отримали професійну освіту і можуть займатися трудовою діяльністю, заробляти і забезпечувати себе фінансово, ніж ті, хто закінчив тільки ВНЗ і крім теорії нічого не мають.

Детальніше про професії, яким можна навчитися після дев`ятого класу, можна прочитати в статті Які професії після дев`ятого класу.

Чи дійсно варто йти?

Розглянемо тепер плюси і мінуси закінчення школи після дев`ятого класу. До плюсів можна віднести:

  • Можливість отримання середньо-спеціальної освіти;
  • Можливість вступу в коледж при ВНЗ;
  • Більш швидке отримання досвіду роботи. Багато учнів технікумів, відучившись пару років, йдуть на роботу і до двадцяти років вже мають хороший досвід і стабільний заробіток;
  • Навчання в коледжі або технікумі дає більше шансів на вступ завдяки проходженню підготовки здачі вступних іспитів у ВНЗ.

Однак якщо учень закінчив школу в дев`ятому класі і на даний момент не є повнолітнім, то цілком можливо, що він ще недостатньо дозрів, щоб вчитися в більш серйозних навчальних закладах. Тому важливо грамотно оцінювати свої сили хоча б з тієї позиції, що вчитися доведеться на порядок більше, адже той же технікум - це не школа. І щоб його закінчити, потрібно дійсно вчитися і чимало працювати. Повинно бути велике бажання і завзятість. Також кількість годин навчання в коледжах і технікумах значно більше, ніж в школі.

Якщо ви хочете дізнатися більше про заклади, в які можна вступити після 9 класу, прочитайте статтю Куди піти вчитися після дев`ятого класу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!