» » » Як вступити вчитися в сша?

Як вступити вчитися в сша?

Як вступити вчитися в США?

Закордонна освіта сьогодні цінується дуже високо: людина, що має іноземний диплом за хорошою спеціальності, має більше шансів для отримання престижної роботи. До того ж, при бажанні можна залишитися в іншій країні і продовжити свій професійний шлях там.

У плані навчання для багатьох російських студентів особливо популярні США - це держава має більше 3500 відмінних ВНЗ і коледжів, які готують професіоналів в різних областях. У плані рівня освіти в Америці коледж і ВНЗ не відрізняються один від одного - ступінь доктора ви можете отримати і там, і там, відмінність полягає лише в розмірі: університет значно більше коледжу. Якщо ви бажаєте навчатися в цій країні, ми трохи розповімо про те, як вступити вчитися в США.

Куди вступати?



Всі коледжі в Америці можна розділити на дві великі групи: заклади з дворічним (junior college) і четерихгодічним освітою. У дворічних частина навчальних витрат виплачують місцева влада для студентів, які живуть вдома з батьками. Для студентів з іншого штату або держави навчання обходиться дорожче. Закордонним студентам необхідно здати TOEFL. Після закінчення такого коледжу людина переходить відразу на третій курс чотирирічної коледжу, після закінчення якого отримує ступінь бакалавра і диплом про середню освіту.



Також є поділ на малі і середні коледжі. Якщо в навчальному закладі менше 1,5 тис. Осіб, то коледж є малим, якщо від 1,5 до 5 тис., То середнім. Саме малі і середні заклади активно сприяють навчанню іноземних студентів: є фінансова підтримка і спеціальні програми з адаптації до американського життя.

Також є коледжі, утворені за статевою або релігійною ознакою. Навчання зазвичай починається в серпні, форма навчання - денна або вечірня.

Щоб зробити кращий вибір, вивчіть кілька навчальних закладів, умови вступу, з`ясуйте, чи є підтримка зарубіжних студентів і як вона здійснюється, які вимоги до абітурієнтів. Зробіть вибір відповідно до і відправте документи в кілька місць.

Надходження до коледжу: інструкція

  1. До вступу потрібно готуватися за 12-18 місяців - це ідеальний термін для підготовки документів. Розраховуйте на те, що навчання почнеться в серпні.
  2. Попросіть обрані навчальні заклади надіслати вам буклети для вступників, які розкажуть необхідну інформацію про коледж. У комплект ви отримаєте анкету - дуже важливий документ, який потрібно заповнити правильно. Не вказуйте в ній зайвої інформації, відповідайте по суті, короткими, але повними за змістом фразами. Деякі пункти можуть вимагати відповіді у вигляді невеликого розгорнутого есе - будьте готові дати відповідні відповіді. Якщо зазначений об`єм не більше однієї сторінки, то і не потрібно писати більше - ваш відповідь просто не прочитають. З цієї анкеті судитимуть про ваш знанні англійської мови, про вміння якісно і грамотно викладати думки і про ваших особистісних якостях.
  3. Одночасно в період заповнення анкети вам потрібно зареєструватися для проходження тестів TOEFL або SAT - в залежності від того, який тест вимагає коледж. Якщо ви плануєте вступ до ВНЗ, вам потрібно буде надати результати TOEFL, також будьте готові до інших вступних іспитів, які можуть бути в ВУЗі для зарубіжних абітурієнтів.
  4. До жовтня-листопада потрібно підготувати перекладену копію атестата, завірену нотаріусом, і медичну довідку. Попросіть директора школи написати рекомендаційний лист. Якщо у вас є документи про інше освіту, додаткових курсах, то їх також слід перевести і підготувати. Якщо ви хочете отримати фінансову підтримку, напишіть про це саме восени. Після підготовки відправте документи до навчального закладу. У період з січня по квітень вам потрібно з`ясувати, чи дійшли вони в термін. У разі успішного проходження ви отримаєте запрошення на навчання, і якщо їх декілька, треба буде вибрати найбільш відповідний для вас.
  5. Влітку зв`яжіться з «радником» - assistant або international advisor. Він є в кожному коледжі і відповідає за роботу з іноземними студентами. Радник розповість вам, що необхідно робити далі, і якщо все буде добре, в серпні ви почнете навчання.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!