» » » Куди поступити після 11 класу?

Куди поступити після 11 класу?

Куди поступити після 11 класу?

Ось і закінчений 11 клас, пролунав останній дзвоник, відшумів випускний бал. Колишній школяр стає дорослим, абітурієнтом, а потім і студентом. І починається нова цікава життя. Однак для того, щоб стати студентом, необхідно попередньо вирішити, куди поступити після 11 класу, а також грунтовно підготуватися до вступу.

Вибір професії

При виборі майбутньої професії не варто підкорятися батькам або слідувати чиїмось радам. Людина повинна сама визначитися з майбутньою професією. Спочатку треба визначитися, яка галузь знань вам найбільш близька. Який предмет вам цікавий і дається легше, ніж інші. І не забудьте про своє хобі, можливо, майбутня професія буде пов`язана з ним. Подумайте, чим би ви хотіли займатися все життя або хоча б тривалий час. Адже роботу ви вибираєте не на рік.

Якщо вам важко вирішити, ким стати, можна пройти тести на профорієнтацію або звернутися до психологів. Вони допоможуть виявити ваші схильності.

Навчальні заклади

Після того, як ви визначилися, ким ви хочете стати, треба обрати навчальний заклад. Це можуть бути вищі навчальні заклади або середні спеціальні навчальні заклади.

ВУЗИ



Після 11 класу можна вступити до академії, інститут чи університет. Навчання в ВНЗ триває від чотирьох до шести років. Після чотирьох років навчання можна отримати ступінь бакалавра, а потім спеціаліста і магістра.

Технікум або коледж

Середні спеціальні заклади готують молодших спеціалістів. Після 11 класу в таких закладах треба буде вчитися 2-3,5 року. Після закінчення коледжу можна вступити на третій курс вищого навчального закладу.

спрямованість



Навчальні заклади можуть бути:

  • гуманітарні (Державний академічний університет гуманітарних наук);
  • технічні (Московський державний технічний університет);
  • економічні (Інститут менеджменту, економіки і інновацій);
  • юридичні (Інститут бізнесу і права);
  • медичні (Російський національний дослідницький медичний університет);
  • архітектурні (Московський архітектурний інститут);
  • сільськогосподарські (Московський державний університет агроінженерний університет);
  • спрямованість - інформаційні технології (Інститут комунікативних технологій);
  • педагогічні (Московський міський педагогічний університет);
  • спрямованість - культура і мистецтво (Вище театральне училище ім. Щепкіна).

Єдиний державний екзамен

Кожен школяр повинен здати ЄДІ (єдиний державний іспит). На основі результатів цього іспиту можна вступити в середні та вищі навчальні заклади. Особам, які склали цей іспит, видається свідоцтво про його результати.

Спеціальності і ЄДІ

Обирати предмети, за якими ви будете здавати ЄДІ, треба в залежності від навчального закладу та спеціальності, які ви вибрали. Якщо ви хочете стати юристом, доведеться здати історію, російську мову і суспільствознавство. Віддаєте перевагу професії програміста, значить, треба здати математику, російську мову та інформатику. Спеціальність «дизайнер» передбачає здачу російської літератури і російської мови, а також творчого завдання (малюнок, живопис). Якщо вас приваблює професія економіста, необхідно буде здати математику і російську мову, а також суспільствознавство. Якщо ви бачите себе перекладачем, звичайно, треба буде здати іноземну мову, а також російські мову і літературу. Майбутній журналіст повинен добре здати російську мову і літературу, а також добре написати твір. Вибрали професію архітектора, значить, треба здавати історію, російську мову і математику, крім того, треба буде здати креслення. Ну, а майбутній лікар повинен скласти біологію, російська мова і хімію.

Як бачите, необхідно вибирати такі предмети, які ви зможете здати на хороші оцінки. Якщо ви хочете стати програмістом, але погано знаєте інформатику та математику, вступити буде досить складно. Доведеться проходити всю програму з нуля, і не забудьте, що в процесі навчання в інституті доведеться знову вчити ці ж предмети, але на більш високому рівні. Звичайно, готуватися до здачі Єдиного державного іспиту необхідно заздалегідь. Треба займатися додатково самостійно або з репетитором. Бажано простудіювати всю програму з тих предметів, які ви збираєтеся здавати під час вступу.

Ще про навчальні заклади можна прочитати в нашій статті Куди піти вчитися після 11 класу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!