» » » На який факультет поступати?

На який факультет поступати?

На який факультет поступати?

Перед випускниками зараз виникає вибір, - на який факультет поступати. З одного боку велика кількість вузів пропонують величезну кількість спеціальностей. Вибір дійсно великий - від звичних і перевірених часом до нових, сучасних. Випускнику складно не загубитися в цьому морі можливостей, спеціальностей, вузів і факультетів. Кожен з нас розуміє, наскільки важливим є правильний вибір подальшої спеціальності. На цей вибір здебільшого впливає вибір вузу і факультету. І ось тут особливо гостро постає питання, на який факультет поступати.

Юридичний факультет

Впевнено продовжує перебувати в десятці лідерів професія юриста. З року в рік юридичні факультети атакують сотнями і тисячами абітурієнтів, які мріють в майбутньому стати адвокатами, нотаріусами, суддями. Кілька рекомендацій, як вступити на юридичний факультет. В першу чергу у абітурієнта повинні бути пізнання із суспільствознавства. У деяких вузах замість суспільствознавства вимагають здати основи держави і права. Обов`язковою іспитом стане і російську мову. Також майбутньому юристові доведеться підучити історію та іноземна мова, щоб скласти відповідні іспити.

Історичний факультет

Вступити на історичний факультет на перший погляд простіше, ніж на юридичний. Але історичний факультет - не порятунок для двієчників. Вітчизняні вузи готують серйозне випробування і для майбутніх істориків і археологів. Для того, щоб вступити на історичний факультет потрібно здати іспити з російської та іноземної мов і іспит з вітчизняної історії.

Факультет психології



Не краще йдуть справи і з факультетом психології. Ця спеціальність, після лінгвістики і юриспруденції, вважається однією з найпопулярніших у абітурієнтів. Вступити на факультет психології не так просто, як може здаватися багатьом випускникам. В першу чергу необхідні знання з біології. Тож не дивно, цей предмет для психолога можна назвати основним. Також абітурієнта чекає екзамен з математики та російської мови. Але деякі вузи замість математики вимагають знань іноземної мови. У деяких вузах так само, крім обов`язкового списку - російська мова, біологія і математика.

Програмування та системний аналіз

У цій статті ми зупинилися докладно тільки на декількох факультетах. Але не згадати факультети, які готують програмістів різних мастей, неможливо. Зараз, при стрімкому розвитку ринку, IT сфера стає все більш популярною. Сотні хлопчаків, які виросли чи не в обнімку з комп`ютером, штурмують двері приймальних комісій технічних факультетів. З вступних іспитів на факультети програмування здають фізику, математику і знову-таки російську мову.

Така, якщо коротко, загальна картина вузів, найбільш популярних спеціальностей і вимог до вступу. Сподіваємося, на те, що ця стаття допоможе абітурієнту вибрати цікаву йому спеціальність, підготуватися до вступних іспитів і блискуче їх здати. А також не загубитися в розмаїтті вузів, спеціальностей і факультетів. Не варто забувати про те, що до вступу в вуз варто готуватися заздалегідь: відвідувати підготовчі курси в обраному вузі, додатково займатися за обраною спеціальністю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!