» » » Як вступити до вузу?

Як вступити до вузу?

Як вступити до ВНЗ?

Про час вступу до ВНЗ молодій людині треба замислюватися року за два до випуску. Уже на початку десятого класу добре б зрозуміти, в якому напрямку дитина буде вчитися. У століття всенародної комп`ютерної грамотності легко з`ясувати, як вступити до ВНЗ і які ВНЗ готують фахівців цього напрямку, як називаються можливі спеціальності. Потім треба зайти на сайти обраних закладів і дізнатися про те, які іспити треба буде здавати випускнику. Все це треба запам`ятати, а поки що є час, постаратися максимально спростити процедуру вступу до ВНЗ.

Портфоліо

Якщо ви вже визначилися, в який ВНЗ поступати, то уважно стежте за всіма конкурсами і олімпіадами, які буде проводити ваш інститут. Участь в них, як правило, дистанційне, так що, проживаючи в будь-якій точці країни, ви можете брати участь в олімпіадах столичних ВНЗ. Багато інститути, які шукають по-справжньому талановитих майбутніх студентів, проводять виїзні олімпіади в регіонах. Усім майбутнім абітурієнтам цікаво буде дізнатися, що перемога в предметній олімпіаді, що проводиться ВУЗом, дає 100 балів до ЄДІ з цього предмету. В іншому ВНЗ буде враховуватися ваш реальний результат, а в тому, який проводив олімпіаду - плюс бали за олімпіаду. Так само треба намагатися брати участь у всіх загальноукраїнських олімпіадах з вашим профільних предметів. Це враховується в тому випадку, якщо у вас буде прикордонний бал при вступі, рівний балам ваших конкурентів.

Підготовчі курси

У великих ВУЗах існують підготовчі курси, які платно готують випускників до вступу в рамках сучасної системи здачі ЄДІ. З дітьми опрацьовуються завдання, вивчаються додаткові відомості. Практично вони дають поглиблене вивчення тих наук, які потім треба буде здавати в школі і вивчати в інституті. Тому, курси не є життєво необхідними, але дуже корисними для молодих людей. Так само підготовчі курси корисні тим, хто вступає до ВНЗ через кілька років після закінчення школи. У цьому випадку результати ЄДІ не враховуються через давність їх здачі, і абітурієнту доведеться скласти іспити у ВНЗ. Вам докладно пояснять в приймальні комісії, як вступити до ВНЗ без ЄДІ, які вже втратили термін дії, як підготуватися до вступних іспитів і як їх здати. І в цьому вам допоможуть підготовчі курси.

особливі випадки

Якщо вас цікавить, як вступити до ВНЗ без іспитів, то це медичний випадок. Наприклад, після перенесеної черепно-мозкової травми ви іспити здавати не будете. У цьому випадку в інституті повинні враховувати замість результатів ЄДІ ваші позначки в атестаті.



Є випадки, коли абітурієнти отримують пріоритет при вступі. Але результати ЄДІ все одно потрібні. Якщо кількість балів виявляється рівним з іншими хлопцями, то перевагою користуються діти з багатодітних сімей, з сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов`язків, інваліди з дитинства, і з деяких інших категорій громадян.

Але навіть при гарній позначці ЄДІ, вам доведеться здавати іспити за спеціалізацією, якщо такі проводить ВНЗ, без них ніхто вчинити не може.

Документи для вступу

Обов`язково потрібен паспорт і його копія, сертифікат ЗНО, атестат, портфоліо (включаючи всі грамоти та листи подяки), від 4 до 6 фотографій 3 на 4 см, медичну довідку про стан здоров`я, включаючи прищепну карту. Юнакам треба мати при собі приписне свідоцтво з військкомату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!