» » » Як вчинити в мду?

Як вчинити в мду?

Як вчинити в МГУ?

Одним з найвідоміших і найпрестижніших вищих навчальних закладів Росії завжди був і залишається досі Московський державний університет. Існує думка, що вступити туди практично неможливо. Але, виявляється, що в МГУ реально вступити, володіючи певним багажем знань і, маючи величезне бажання.

Що потрібно для вступу

  • паспорт;
  • атестат про середню освіту;
  • документи, що підтверджують пільги під час вступу;
  • фотографії;
  • свідоцтво про здачу ЄДІ

Як вчинити

  • Підготовку до вступу в МГУ треба почати заздалегідь. Учні дев`ятих і десятих класів можуть поступити в СУНЦ - Спеціальний навчально-науковий центр МДУ. Тут є можливість отримати поглиблені знання з природничих і точних наук. Вступити в СУНЦ можна тільки за результатами іспитів, докладніше про них треба дізнатися на сайті університету.
  • Учні одинадцятих класів і молоді люди, вже закінчили школу, можуть записатися на підготовчі курси. Курси є і денні і вечірні. Інформацію про умови запису та вартості курсів теж шукайте в інтернеті.
  • Тим, хто в Москві не живе, надається можливість займатися на дистанційних курсах і брати участь в олімпіадах. Тим самим вони отримають можливість отримувати зворотний зв`язок від викладачів вузу. Це їм дуже допоможе вступити на бюджет в МДУ.
  • У профільних олімпіадах теж бажано брати участь. Їх проводять щороку. Перемога в олімпіаді дає абітурієнту перевагу при вступі.
  • Інформацію про необхідні іспитах і мінімальних балах можна знайти в розділі сайту МГУ цікавить вас факультету. Необхідно здати ЄДІ.
  • Потім зібрати необхідні документи і звернутися до приймальної комісії обраного факультету. Вся справа в тому, що МДУ, один з небагатьох вузів, яким дано право, проводити по одному з предметів додатковий іспит. І здати його треба на максимально високий бал. Зазвичай іспити проводяться в середині липня.
  • Список кандидатур, обраних для зарахування, оприлюднюється на початку серпня.

Чи реально вступити в МДУ

Звичайно, ні для кого не секрет, що отримати можливість для своєї дитини вступити в будь-якого ВНЗ, а вже тим більше в МГУ, багато батьків намагаються за допомогою хабара. Швидше за все в наслідок того, що не вірять в здібності своєї дитини. Справедливості заради треба сказати, що існують люди, які на цьому наживаються, але це як раз не самі доценти і професори, а посередники.



Але нехай це не лякає. Вступити в МГУ самостійно цілком реально. Прочитайте уважно те, що написано в першій частині цієї статті. Таким чином, можна зробити висновок, що для вступу в МГУ треба докласти багато власних зусиль і ... грошей. Але гроші потрібні не для того, щоб дати хабар, а для навчання. Справа в тому, що різниця між шкільною програмою і вимогами, що пред`являються в вузі величезна. Для того щоб цю різницю скоротити, треба обов`язково відвідувати підготовчі курси, а вони платні. Або ж доведеться вдатися до допомоги репетиторів, які спеціалізуються на підготовці абітурієнтів до вступу в МГУ. А це дуже дорого.

Але якщо є мета, то можна зробити все, щоб її досягти. Тепер ви знаєте, як вчинити в МГУ. Бажаємо вам удачі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!