» » » Як закінчити школу?

Як закінчити школу?

Як закінчити школу?

Завершення навчання в школі - важливий етап в житті людини, адже саме школа дає нам початкові знання і є фундаментом для подальшої освіти і розвитку. Тому питання, як закінчити школу, є актуальним для багатьох людей. Хтось хоче закінчити школу екстерном, хтось - із золотою або срібною медаллю, а хтось хоче просто швидше залишити шкільні стіни.

екстернат

Деякі люди хочуть заощадити час і не ходити в школу, але все ж здати іспити і мати можливість отримувати подальшу освіту. Дізнаємося ж, як закінчити школу екстерном. Раніше для навчання за екстернатною формою потрібні були якісь спеціальні причини: тривалі відрядження батьків, хвороби. Але на сьогоднішній день ніяких причин не потрібно, скористатися правом на екстернат може будь-хто. Як правило, це старшокласники, які вже визначилися з майбутнім ВУЗом і займаються підготовкою до вступу в нього. Займатися екстерном може будь-хто незалежно від його віку - це мовиться в ФЗ "Про освіту". Щоб піти в екстернат, вам потрібно написати заяву на ім`я директора школи, якщо вам немає 18 років, то доведеться запросити батьків.

види екстернату

Існує можливість закінчити як безкоштовний екстернат, так і платний інтенсив. Безкоштовний екстернат повинна надавати будь-яка школа, але терміни навчання при цьому не скорочуються. Учень при цьому має:

  • право брати необхідну навчальну літературу в бібліотеці школи;
  • отримувати консультації перед іспитом (2 години з кожного предмета);
  • відвідувати практичні та лабораторні заняття;
  • брати участь в конкурсах, олімпіадах і централізованому тестуванні.


Послугу платного інтенсиву можуть пропонувати школи, які мають ліцензії на надання додаткових освітніх послуг на платній основі. При цьому дворічна програма 10-11 класів вивчається за один рік, а програма тільки одинадцятого класу проходить за чотири з половиною місяці. Тому на питання, у скільки закінчують школу, відповісти однозначно не можна. Зазвичай цей вік коливається від 17 до 18 років, але в разі екстернату він може бути зменшений. Основний мінус навчання за екстернатною формою - відсутність зв`язків з однокласником. У людини, який закінчив середню школу екстерном, навряд чи будуть яскраві спогади про останній дзвінок і випускний. Але для кого-то цей недолік неістотний.

Як стати медалістом

Деякі школярі хочуть отримати від школи не тільки знання, атестат і приємні спогади, а й медаль - золоту або срібну. Звичайно, зміст дорогоцінних металів там не дуже велике, але зате нею можна хвалитися перед друзями і знайомими. Ніяких пільг для вступу до ВНЗ або на роботу в даний час медаль, на жаль, не дає. Закінчити школу із золотою медаллю складно, але цілком можливо - для цього треба вчитися "на відмінно" в останні роки навчання.



Звичайно ж, краще це робити на протязі всього навчання - це дозволить завоювати авторитет вчителів і не запустити якийсь предмет. Адже надолужувати згаяне за кілька років буває дуже складно. Важливо обговорити своє бажання з педагогами - можливо, вони підуть вас назустріч і роз`яснять умови, необхідні для отримання медалі.

Закінчити школу з мінімумом зусиль

Звичайно ж, не всі хочуть бути медалістами або вчитися в екстернаті. Такі люди хочуть отримати атестат і розпрощатися зі школою, щоб вступити в подальше життя. Тому навряд чи вони будуть брати активну участь у шкільному житті. Людина, який закінчив школу - яку освіту він отримає? Його утворення буде вважатися середнім, він може продовжити навчання і отримати як вища, так і середньо-спеціальну освіту.

Щоб без проблем закінчити школу, потрібно слідувати лише декільком простим правилам:

  • не йти на конфлікт з учителями,
  • допомагати їм у міру необхідності в шкільному житті (наприклад, спортивна або творча діяльність)
  • і, все ж, хоч зрідка, але вчитися. Адже ніхто не буде ставити оцінки тільки за хорошу поведінку, а якщо ви закінчуєте школу з "двійками", то замість атестата вам дадуть лише довідку.

У цій статті ми розповіли, як закінчити школу і що для цього потрібно зробити. Сподіваємося, це дозволить вам отримати саме ту освіту, яку вам потрібно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!