» » » Як записатися в школу?

Як записатися в школу?

Як записатися в школу?

Як правило, батьки майбутнього першокласника починають готуватися до нового етапу в житті дитини якомога раніше. Щоб записатися в школу, необхідно пам`ятати про деякі важливі моменти. Детальніше про це ми розповімо нижче.

Як правильно вибрати школу

Важливо пам`ятати про те, що школа не має права відмовити в зарахуванні дитини до першого класу. Існують особливі правила прийому дітей - кожна школа територіально прикріплена до якогось району міста. Із записом в школу за місцем проживання зазвичай не виникає ніяких проблем.

Якщо вибір школи не збігається з територіальним розподілом, і батьки хочуть, щоб дитина ходила в гімназію на іншому кінці міста, варто спочатку зателефонувати в школу, а потім прийти на особисту бесіду з директором навчального закладу. Там вирішиться питання про зарахування дитини з іншої ділянки в школу, яку вибрали батьки.

Коли необхідно записатися в школу?

Зазвичай запис першокласників проходить до початку навчального року з 1-го квітня по 1-е вересня. Якщо ж є ризик того, що школа буде переповнена, необхідно подати документи якомога раніше. Але в разі, якщо дітей записується дуже багато, як правило, в школі створюється додатковий клас.

Коли можна йти в перший клас?

Оптимальний вік для першокласника - 6,5-8 років. Якщо ж дитина не досягла віку 6,5 років, то записати його в перший клас можна тільки при наявності довідки від лікаря, в якій зазначено «дозволено навчання з 5 років».



Також слід пам`ятати, що школи не зобов`язані приймати дітей до 6,5 років, тому в переповнених школах батькам, які поспішають віддати свою дитину в перший клас, швидше за все, порадять почекати ще один рік.

Необхідні документи

Щоб записатися в школу, необхідно зібрати весь пакет документів, а саме:

  • заяву про прийом дитини, яке необхідно зареєструвати в школі;
  • медична карта по формі 026 / о-2000 з печаткою головного лікаря;
  • довідка з місця проживання дитини;
  • паспорт одного з батьків (при подачі заяви).

Крім обов`язкових документів, які перераховані вище, також можуть знадобитися:

  • копія свідоцтва про народження;
  • поліс ОМС дитини;
  • характеристика з дитячого саду;
  • анкета для запису (надається в школі).

Слід завчасно підготувати всі необхідні документи і медичні довідки. Також рекомендується заздалегідь вибрати школу і зв`язатися з директором: особиста зустріч допоможе зробити правильний вибір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!