» » » Як вчинити в кадетську школу?

Як вчинити в кадетську школу?

Як вчинити в кадетську школу?

Багато батьків, які бажають, щоб їх дитина отримала престижне, якісну освіту, хотіли б дізнатися, як вчинити в кадетську школу. Такий навчальний заклад готує дитину до майбутнього самостійного життя, забезпечує її всебічний розвиток, формує патріотизм, зібраність, відповідальність, почуття власної гідності.

Як потрапити в школу кадетів?

Щоб забезпечити дитині місце в кадетської школі, потрібно знати, які вимоги пред`являються до кандидатів. Вчитися там можуть хлопчики та дівчатка, які мають міцне здоров`я: 1 і 2 групи. Також важливе значення має фізична підготовка, вона повинна бути на висоті. Тому перед надходженням проводиться ретельне медичне обстеження.

При вступі до першого класу кадетської школи дитина проходить співбесіду з учителями і психологом. Якщо дитина збирається вступати в п`ятий і більш старші класи, то додатково в деяких школах потрібно пройти співбесіду з російської мови та математики, також необхідно буде здати нормативи з фізкультури. Конкурс при вступі буває дуже великий. У такий навчальний заклад можуть потрапити тільки діти з міцним здоров`ям і здатністю швидко навчатися.

Кадетська школа: з якого віку приймають?

У кадетську школу батьки мають право влаштувати своїх дітей з 7 років, тобто як тільки дитина готова йти до першого класу. Якщо він надійде, то буде вивчати загальноосвітню програму, проходити додаткові заняття по початкової військової підготовки.



Після закінчення 9 класу підлітки можуть спробувати вступити в кадетський корпус, після закінчення якого вони отримають можливість навчатися в будь-яких вищих військових закладах.

При надходженні в кадетські школи увага приділяється дітям військовослужбовців, учасників бойових дій, дітям матерів-одиначок і сиротам. Вони мають більше шансів пройти відбір і почати навчання.

Документи для вступу

При надходженні в кадетську школу необхідно пред`явити наступні документи:

  • Ксерокопія свідоцтва про народження;
  • Письмова згода батьків на навчання;
  • Медичний поліс;
  • ПРИЩЕПНА карта;
  • Ксерокопії паспортів батьків;
  • Довідка про стан здоров`я;
  • Довідка про заняття в гуртках або секціях;
  • Документ про освіту і характеристика від вчителів, якщо до цього було навчання в іншій школі;
  • Документи, що свідчать про статус сім`ї для дітей, що надходять на пільгових умовах.

Рекомендується до прочитання стаття Як вчинити в суворовське училище.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!