» » » Як вчинити в суворовське училище?

Як вчинити в суворовське училище?

Як вчинити в суворовське училище?

На честь легендарного полководця Олександра Васильовича Суворова в нашій країні в 1943 році були засновані перші суворівські училища. Їх метою була підготовка нових кваліфікованих кадрів для служби в збройних силах.

Ці військові навчальні заклади і сьогодні відкривають свої двері для дітей, які мріють про кар`єру військового. Але стати кадетом суворовського училища не так просто. Для цього потрібно відповідати певним вимогам.

З якого віку приймають в суворовське училище?

Це питання майбутні кадети задають одним з перших. Зазвичай набір здійснюється з 5-го класу, але в деяких училищах можуть бути і інші вікові категорії. Так Новочеркаське суворовське училище МВС Росії приймає учнів після 8 класу. Тут вони навчаються 3 роки, після чого отримують атестат про повну загальну середню (повну) загальну освіту.

Ті училища, які проводять набір п`ятикласників, здійснюють навчання в два етапи. Перший триває 5 років і дозволяє отримати основну загальну освіту, другий - 2 роки, після чого видається такою ж атестат, як і після закінчення 11 класу в звичайній школі. Більш детально можна дізнатися за телефонами приймальні комісії кожного конкретного училища.

Процес вступу до суворовські училища

При наявності документів про освіту і медичного висновку про стан здоров`я, майбутній кадет особисто пише заяву на ім`я начальника училища. Пишуть заяву і його батьки. Кандидат проходить реєстрацію, якщо є право на отримання пільг, воно прикладається у вигляді документів, що підтверджують його.



Потім настає момент вступних випробувань (співбесіда, іспити, психологічний тест). При успішній їх здачі кадет буде зарахований до училища, списки надійшли публікуються на сайті навчального закладу.

Вимоги до стану здоров`я

Поряд з навчанням кадети суворовських училищ займаються активною фізичною підготовкою. Тому і вимоги до стану здоров`я вихованців тут високі. Діти з хронічними захворюваннями і мають будь-які патології в розвитку не зможуть поступити до цих навчальних закладів.

При вступі потрібно надати дані обстеження, в якому буде вказано поточний стан здоров`я дитини. Обов`язковий огляд наступних фахівців:

  • педіатр;
  • ортопед;
  • невропатолог;
  • офтальмолог;
  • дитячий кардіолог;
  • хірург;
  • стоматолог;
  • отоларинголог;
  • дитячий ендокринолог;
  • дитячий фтизіатр. Він повинен видати висновок з даними щеплень Манту за все року.


Крім обов`язкового медичного обстеження майбутнім вихованцям доведеться пройти вступні випробування на предмет перевірки рівня їх фізичної підготовки. При надходженні проводяться тести:

  1. на «силу» - виконується підтягування на перекладині;
  2. на «витривалість» - біг на 1000 або 2000 м;
  3. на «швидкість» - біг на 60 або 100 м.

Нормативи відрізняються в залежності від віку випробуваного.

Майбутній кадет повинен бути добре розвинений фізично, оскільки в багатьох суворовських училищах програма фізичної підготовки включає в себе такі заняття як бокс, рукопашний бій, парашутний спорт і т. П.

пільги

Деякі категорії громадян можуть надійти в суворовські училища на пільгових підставах. За умови успішного складання вступних випробувань, поза конкурсом можуть бути зараховані:

  • неповнолітні діти-сироти або діти, які залишилися без піклування батьків;
  • діти військовослужбовців Російської Армії, що проходять службу за контрактом не менше 20 років;
  • діти військовослужбовців, які загинули під час виконання військового обов`язку;
  • діти військовослужбовців, що проходять службу в зоні бойових конфліктів;
  • діти Героїв Росії, Героїв Радянського Союзу, повних кавалерів ордена Слави.

Рівень знань майбутнього суворовця

Для того щоб вступити в суворовське військове училище всім претендентам потрібно пройти тест на знання таких предметів, як російська мова, математика, іноземна мова. Всі кандидати повинні показати рівень, відповідний програмі навчання, і володіти матеріалом за той клас, після якого вони прийшли в училище.

Крім цього всі бажаючі вступити в суворовське училище повинні пройти перевірку на психологічну готовність кандидата до навчання.

Надійшли в училище поряд зі звичайними загальноосвітніми предметами вивчатимуть такі дисципліни, як основи правових знань і початкова військова підготовка.

Для повноцінного розвитку суворовців у багатьох навчальних закладах передбачені заняття в секціях баскетболу, волейболу, в спортивно-стрілецької секції та секції важкої атлетики, а також самбо, тенісу, міні-футболу та безлічі інших секцій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!