» » » Як вступити до медичного?

Як вступити до медичного?

Як вступити до медичного?

Відповідно до останньої статистики, професія лікаря до цих пір вважається однією з найважливіших і необхідних. У той же час близько половини випускників шкіл навіть і не думають вчитися на лікаря - на них тисне відповідальність даної професії. Але, незважаючи на цей факт, кількість вступників в медичні навчальні заклади неймовірно велике. Багато молодих людей замислюються про те, як вчинити в медичний університет і чи варто. Ми допоможемо вступити в будь-який медичний заклад!

Чи варто надходити

Перед надходження варто чітко визначити свої цілі і прийняти проблеми, які можуть очікувати вас в майбутньому. Для цього, дайте відповідь на наведені нижче питання.

  1. Чому ви хочете зайнятися медициною? Не варто звертати увагу на всі казкові легенди навколо медичних професій. Дуже часто професія доктора досить складна, небезпечна і навіть невдячна.
  2. Чи усвідомлюєте ви всю відповідальність даної професії?
  3. Пам`ятайте, що на будь-якому медичному факультеті вам доведеться довго і наполегливо вивчати навіть найменші тонкощі медичної справи.
  4. Чи любите ви працювати з людьми? Рухомий знали що ви людина? Посидючий? Вдумливий? Всі перераховані фактори є вкрай важливими. Наприклад, ви не зможете бути медсестрою, якщо не любите людей. Тому при виборі факультету враховуйте всі свої достоїнства і недоліки.

Якщо ви твердо вирішили стати, наприклад, доктором - просимо до прочитання другої частини статті.

Як вступити до медичного інституту

Якщо ви випускник школи, то процес надходження в медичний інститут нітрохи не відрізняється від надходження в будь-якій іншій інститут.

Єдиний нюанс - не припиняйте вивчати біологію та хімію.



Якщо ж ви вже маєте вищу освіту, тоді вам цілком можуть надати час для здачі ЄДІ.

Варто зазначити, що нині необов`язково надходити безпосередньо в інститут. Практично в будь-якому місті можна знайти різні медичні коледжі, училища або ж академії.

Як вступити до медичного коледжу

Для того щоб вступити в медичний коледж вам знадобиться:

  1. Оформлена заява.
  2. Паспорт.
  3. Атестат про повну загальну середню освіту або ж диплом про вищу освіту.
  4. Спеціальна довідка О86 / у.
  5. Роздруковані 6 фотографії формату 3х4 см.


Звичайно, кожен коледж може встановлювати свої правила для вступників, тому дане питання краще уточнити в обраному навчальному закладі. Якщо ви громадянин РФ, то напевно вам знадобляться результати ЄДІ.

Деякі медичні коледжі та училища можуть приймати і після 9 класу. Тому запитайте, як вчинити в медичне училище і обов`язково знайдіть на нього відповідь. Чи не виключений і той факт, що вам доведеться здати письмовий іспит з російської мови, біології або ж хімії. На деяких факультетах також водиться письмовий іспит з алгебри. Якщо ви вступаєте після 9 класу, то зарахування буде орієнтуватися на державну підсумкову атестацію, якщо ж після 11 класу - орієнтування буде проводитися на результати ЄДІ.

Найчастіше термін навчання в будь-яких медичних коледжах і училищах становить 3 роки 10 місяців для тих, хто вступив після 9 класу і 2 роки 10 місяців для тих, хто вступив після 11 класу.

Не забувайте і про підготовчі курси, які найчастіше наводяться кожним навчальним закладом перед надходження.

Як поступити в медичну академію

Досить розумно вчинити і в медичну академію. Процес надходження також досить схожий. Вам знадобляться результати ЄДІ і, можливо, здати певні іспити.

Як ви самі бачите, процес надходження досить спростився з моменту введення ЄДІ. Нині все рідше побачиш вступні іспити, які проводяться навчальним закладом.

Сподіваюся після прочитання у вас не залишилося питань про те, як вступити до медичного інституту, коледж, академію або ж училище. Вибирайте ту професію, яка цікава для вас і є вашим захопленням. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!