» » Як стати студентом?

Як стати студентом?

Як стати студентом?

Кожен, хто закінчив 9 або 11 класів середньої освітньої школи, може стати студентом.

Студент - це той, хто продовжує своє навчання після школи у вищому навчальному закладі або ж в середньому професійному. Більшість школярів після закінчення школи прагнуть вступити до ВНЗ, коледж чи ПТУ, щоб носити почесне звання студента. Але студентом може стати не тільки випускник школи. Право спробувати поступити в університет або інститут дається кожному, незалежно від його віку.

Що потрібно, щоб стати студентом



Стати студентом можна в кілька етапів:

  1. Спочатку потрібно вибрати навчальний заклад, в якому ви хочете вчитися і, відповідно, факультет, напрямок якого вам найбільше підходить. Зараз існує дуже багато різних спеціальностей, тому навчатися найкраще на тій, до якої у вас є здібності. Одним словом, якщо ви не ладите з точними науками, то вибирайте гуманітарний напрям і навпаки. Тоді навчання буде даватися не дуже складно, може бути, навіть і легко, а при виборі правильної спеціальності роки, проведені в університеті, по праву будуть вважатися найцікавішими і веселими.
  2. Щоб вступити до вищого або середній професійний навчальний заклад, вам потрібно скласти іспити, після чого подати заяву до приймальної комісії. Також вам потрібно буде підготувати весь перелік документів, які вимагаються для надходження. У приймальній комісії вас ознайомлять з усіма нюансами, умовами і термінами вступних випробувань, якщо ви хочете бути зарахованим не по результатами ЄДІ, а пройти іспити, які проводять навчальні заклади.
  3. Після здачі документів та іспитів залишається тільки чекати рішення приймальної комісії про те, прийняли вас чи ні. Якщо ви набрали достатню кількість балів, тоді вас можна привітати з тим, що ви стали студентом.

Якщо ви вирішили стати студентом, вам може бути корисний розділ Навчальні заклади.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!