» » » Як вибрати автошколу?

Як вибрати автошколу?



Як вибрати автошколу?

У наш час все більше людей хочуть права на водіння автотранспортним засобом. Але перед тим як отримати права, треба пройти навчання в автошколі. І відразу стає питання, як вибрати автошколу, щоб не здавати іспити в ГАПІ кілька разів, і навчання в якій було б задоволенням, а не мукою. На що варто звернути увагу, вирішуючи яку автошколу вибрати:

  • Дізнатися відгуки про автошколу у друзів і знайомих, які недавно проходили навчання водінню. Можна подивитися відгуки в інтернеті. Однак довіряти таким відгуками повністю не варто, так як захоплений відгук може бути написаний співробітником самої школи, а негативний - залишений конкурентом.
  • Рейтинг автошколи, який являє собою відсоток здали з першого разу іспити на водіння. Якщо цей відсоток стабільно високий, можливо, в цій школі більш досвідчені викладачі та інструктори, а значить, вам буде легше пройти в ній курс навчання і скласти іспити.
  • Вартість навчання. У межах міста в різних школах вартість може помітно варіюватися. При цьому не факт, що дорожча школа навчить вас краще, а дешева гірше. Просто уважно вивчіть прейскурант цін. Можливо, до вартості навчання більш дешевої школи не внесено вартість бензину або у неї можуть бути якісь додаткові платні послуги, типу перездачі заліку за вельми солідну оплату.
  • Час початку занять і терміни здачі іспитів. Зазвичай навчання разом з іспитами ДАІ займає 3-4 місяці. У деяких школах існує черга на навчання, інші школи пропонують сідати за парту буквально завтра. Однак уточніть, коли саме ваша група буде здавати іспит. Справа в тому, що в ДАІ існує сувора черговість здачі іспитів і може вийти так, що після того, як ви пройдете навчання в школі, вам доведеться чекати ще 1-2 місяці до іспиту. За цей час ви можете багато чого забути і здати іспит буде важче.
  • Розміщення автошколи. Звичайно, зручніше, якщо автошкола знаходиться, як можна ближче до дому. Тоді дорога до неї буде займати мінімум часу. Однак те, що навчальні класи знаходяться в центі міста, не означає, що і автодром знаходиться там же. Можливо, до нього вам доведеться добиратися в інший кінець міста. До того ж поцікавтеся приміщеннями, в яких буде проходити навчання. Можливо, замість комфортабельних класів вам треба буде пройти навчання в підвалі.
  • Парк автомобілів. Важливим фактором є парк машин, які пропонує школа для навчання. Не варто погоджуватися на навчання на старих машинах вітчизняного виробництва. Найкраще, якщо в школі представлені хай не нові, але хороші імпортні автомобілі в хорошому стані.
  • Вік школи. Варто звернути увагу на те, скільки років автошкола надає свої послуги. Це може вберегти вас від хвилювань в разі несподіваного банкрутства або закриття школи в процесі навчання.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!