» » » Як проходить іспит в даі?

Як проходить іспит в даі?

Як проходить іспит в ДАІ?

Для багатьох людей іспит - це стрес, а іспит в ДАІ - це подвійний стрес, так як практичну і теоретичну частини іспиту найчастіше доводиться здавати в один день. Саме від результатів цього іспиту залежить, отримає екзаменований водійське посвідчення чи ні. У статті йдеться про те, як проходить іспит ДАІ.

Необхідні документи

Для складання іспиту необхідно підготувати:

  • заяву (якщо громадянин здає іспити поза навчальної групи);
  • документи, що свідчать про проходження навчання (видаються в навчальному закладі);
  • копії дипломів (якщо вступник проходив у ВНЗ водійське справа);
  • 2 фотокартки 3,5 Х 4,5;
  • паспорт;
  • медичну довідку (форма 083 або у-89);
  • квитанції про оплату держмита;
  • водійське посвідчення (якщо є).

Іспит в ДАІ

Іспит в ДАІ ділиться на дві частини:

  • практичну
  • теоретичну.

Здача теоретичного іспиту

Перед здачею теоретичного іспиту в ГИБДД необхідно вивчити ПДР (правила дорожнього руху). У статті - Як вивчити ПДР описані рекомендації, які допоможуть швидко освоїти правила дорожнього руху. Далі необхідно прийти в ГИБДД і зареєструватися на іспит. Для цього всі підготовлені документи необхідно здати інспектору, який занесе вас в базу даних. Після того, як всі екзаменованих подадуть документи, їх запросять пройти в аудиторію для здачі іспиту. Іспит займає 20 хвилин. У кожному екзаменаційному білеті 20 питань. Для успішного складання іспиту допускається зробити не більше двох помилок.

Варто зазначити, що існує всього дві оцінки «здав» і «не здав», другу отримує випробуваний, який зробив багато помилок. Його направляють на перездачу іспиту, а до здачі практичної частини він не допускається.

Здача практичної частини



Практична частина складається з їзди на автодромі і їзди по місту. У будь-якому випадку в машині разом з екзаменованих знаходиться інспектор ГИБДД, який буде контролювати його дії. Саме від інспектора залежить, здасть студент іспит чи ні. Але всі дії можуть записуватися на камеру, тому його рішення може бути оскаржене. В даному випадку перевіряються практичні навички екзаменованих, наприклад, правильність використання дзеркал, правильність перестроювання або обгону, або відповідна реакція на сигнали, що подаються іншими учасниками руху.

Закінчувати рух необхідно також за вказівкою інспектора. Після цього інспектор поставить екзаменованих оцінку ( «здав» або «не здав»). Таким чином проходить іспит з водіння.

Додаткову інформацію про практичну частину іспиту в ДАІ читайте в статті - Як здати місто в ДАІ.

Складання іспитів в автошколі

В автошколі проходять іспити точно так же, як і в ГИБДД. Учні таким же чином здають теоретичну і практичну частини іспиту, що є своєрідним тренуванням, але якщо учень не здасть іспити в автошколі, то його не допустять до складання іспитів в ДАІ.

Більше інформації про іспит з водіння можна дізнатися в статті - Як скласти іспит з водіння.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!