» » » Як здати місто в даі?

Як здати місто в даі?

Як здати місто в ДАІ?

Господи, як же я раніше могла обходитися без цього найпречудовішого винаходи людства - автомобіля !? Так-так, саме такі думки у вас будуть виникати після перших місяців регулярного водіння власної машини. Бажання отримати водійські права має бути сильніше всіх ваших страхів. А ми допоможемо порадами, як здати місто в ДАІ.

Саме дана частина іспиту на отримання водійського посвідчення лякає більшість людей. І це зрозуміло, адже щоб навчитися добре їздити по наших містах, мало теоретичних знань, важливий чималий досвід. А його отримати, поки не вдасться. Тому радимо вам максимально врахувати наступні моменти підготовки до іспиту в ДАІ в місті.

Психологічна підготовка до іспиту в ДАІ



Отже, ваша мета - скласти іспит в ДАІ. Місто - остання частина іспиту (після теорії і майданчики), до якої готуємося наступним чином:

  1. Найголовніше, ніяких заспокійливих засобів! Не приймайте ліки, що мають ефект гальмування нервової системи. Вже краще один день понервувати, зате на дорозі в місті прийняти швидке і правильне рішення.
  2. Зрозумійте, хвилювання - це нормальний стан на іспиті для будь-якої людини. Під час звичайних уроків водіння зі своїм інструкторів уявляйте собі, що це вже іспит, за вами сидить інспектор ГИБДД, і ставить бали за невірні дії. Як тільки відчуєте хвилювання, зловіть себе на думці, що все йде за планом, адже хвилювання - це природний процес, обов`язковий етап на іспиті. Якщо ви відчуваєте, що не можете розслабитися, просто прийміть це як нормальну людську реакцію.
  3. Повірте моєму особистому досвіді й досвіду людей, які здали місто в ДАІ з першого разу без хабарів, що прагнення інспектора завалити кожного - це міф! Міф поширюють ті, хто, на жаль, не зміг скласти іспит відразу. Чи не задавайтеся тим, скільки коштує здати місто! Будь-яка людина може здати іспит самостійно з першого-другого разу. Багатьом людям властиво виправдовуватися, звинувачуючи в цьому інших.
  4. Страх. Його відчуваєте не тільки ви, але і інспектор, який сидить у вашій машині. Він довіряє вам своє здоров`я і життя. Згадайте про це, посміхніться і вперед!
  5. Доброзичливим і усміхненим людям завжди щастить більше. Не варто, звичайно, реготати і вести себе неадекватно, але доброзичлива скромна посмішка - ваша гарантія успіху.

Як здати водіння в місті



Розглянемо поведінку водія і фізичні фактори успіху на іспиті.

  1. Одяг. Дівчата, одягніть взуття без підборів і платформи, виберіть зручні джинси (не сповзає з вашої прекрасної п`ятої точки). Вульгарний макіяж відлякає і змусить працювати гендерні стереотипи у деяких інспекторів, але звичайний денний макіяж ніхто не відміняв. Привабливі люди мають у своєму розпорядженні до себе. Психологи стверджують, що світлий одяг на людині будь-якої статі викликає прихильність до себе співрозмовника. На будь-який іспит і співбесіду радимо надіти речі в світлих тонах. Хороше рішення - одягнути на себе те, в чому ви вже їздили за кермом, причому досить успішно.
  2. Правила дорожнього руху, тобто теорія, природно, потрібні. Про це говорити багато не варто.
  3. Щоб здати місто з першого разу, постарайтеся викликатися здавати першим. Як не дивно, але за статистикою чомусь частіше іспит приймають у тих, хто здає спочатку. Може бути, тому що поки ні з ким порівняти?
  4. Як тільки ви сіли за кермо на іспиті в місті, не соромтеся витратити час на регулювання сидіння і дзеркал. Це також дасть вам час заспокоїтися. Вивчіть чіткий алгоритм: сіли за кермо, відрегулювали сидіння, дзеркала, пристебнулися, включили світло, перевірили, щоб була нейтральна передача, зняли з ручника, завели автомобіль. Що-небудь забудете, перездача забезпечена! Багато провалюють іспит, навіть не встигнувши рушити. Якщо машина перебуває на схилі, то перед зняттям з ручника затисніть педалі зчеплення і гальма.
  5. Від хвилювання не забудьте показати лівий поворотник перед початком руху.

Поради бувалих

  • Дороги в деяких містах Росії залишають бажати кращого. Тому багато водіїв, об`їжджаючи ями, можуть забути показати поворотник, різко вивернувши вправо або вліво. Або ж, бажаючи не потрапити в колесом в вибоїна, повернуть направо не по крайній правій смузі (як необхідно по ПДР), а лівіше. Звичайно, ви поки не звикли до розташування ям на дорогах міста, і не очікуєте неадекватної поведінки водіїв. Порада: навчіться стежити на дорозі не тільки за собою, а й за сусідніми автомобілями. Запам`ятайте ці моменти, на яких "запороли" місто чимало учнів.
  • На уроках водіння частіше просите інструктора їздити там, де є підйом в гору зі світлофором. Навчіться рушати зчепленням (без ручника) на гірці. Звикнете відчувати педаль зчеплення, і не бійтеся "давати більше газу". Гучні звуки педалі газу не повинні вас лякати, адже головне, не стихнути, а значить, більше газу!
  • Якщо здаєте влітку, коли смуги розмітки видно на асфальті, то ні в якому разі не порушуйте правила, пов`язані з ними. Взимку здавати легше, як стверджують багато, ще й тому що всі автомобілі навколо їдуть також повільно, як і ви.
  • прочитайте на сайті "автогаі", за які порушення ПДР вас стовідсотково відправлять на пересдечу. Нагадаємо, 5 балів - перездача.

Нехай щастить на екзамені! У вас все вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!