» » » Як здати держіспит?

Як здати держіспит?

Як здати держіспит?

Державний іспит - це останній іспит, який необхідно здати в стінах рідного ВНЗ. Саме тому підготуватися до нього треба грунтовно. Але це зовсім не означає, що сидіти за книжками треба цілодобово. Підготовка до госам не повинна займати багато вільного часу. Давайте розглянемо, як здати держіспит успішно і з першого разу.

Перш за все, налаштовуйте себе на те, що ви складете іспит з першого разу. Нікому не хочеться мати «хвости» по найголовнішого іспиту за весь час навчання. Крім того, стає прикро, якщо ваші однокурсники вже розправилися з іспитом, а ви ні. У такому випадку будь-який студент починає відчувати себе «не в своїй тарілці». Саме тому підготовку до дер можна відкладати на «кращі часи».

Готуємося до іспиту

Як кажуть люди, які вже здали держіспит в вузі, не дивлячись на те, що він об`ємний і, на перший погляд, дуже складний, здати його набагато простіше, ніж інші іспити. Однак не варто сподіватися на «халяву», найкраще зробити упор на свої власні знання.



Сідаючи за підготовку до дер, перш за все, ознайомтеся з повним списком питань. Прочитайте їх уважно і постарайтеся своїми словами сформулювати приблизні відповіді на них. Навіть якщо, на перший погляд, ви зовсім нічого не знаєте, трохи подумавши, ви згадайте більшість тим з курсу навчання і вам залишиться лише систематизувати свої знання. Також варто запам`ятати, що у нашій пам`яті є одна особливість: ми завжди забуваємо саме те, що знали найкраще і здали з першого разу. Та дисципліна, яка змусила нас задуматися і витратити чимало часу на її вивчення, залишається в пам`яті на довгий час. Саме з цих питань і треба починати підготовку до госам. Знайдіть їх в конспектах лекцій і прочитайте ще раз.

робимо шпаргалки

Певна частка студентів підходить до здачі іспитів грунтовно: вчать квитки і не списують, проте таких старанних учнів одиниці. Списувати любить кожен студент. Існує така думка, що списати на держіспитів нереально. Однак переважна більшість вважає, що якщо тебе допустили до здачі державного іспиту, а ти зовсім не впевнений у власних знаннях, то винен не студент, а викладач, який допустив такі слабкі пізнання в власному предметі.



Якщо ж ви прийняли тверде рішення - списувати, то майте на увазі, що списати вийде тільки зі шпаргалки по держіспиту. Величезну купу підручників в якості підтримки пронести в аудиторію не вийде, а одного, звичайно ж, буде мало. Саме тому самим розумним рішенням стане виготовлення шпаргалок.

Намагайтеся писати їх самостійно, без залучення сторонніх ресурсів. Якщо вам доведеться списувати з неї, то ви зможете легко в ній зорієнтуватися, а якщо навіть і не доведеться, то під час виготовлення у вашій пам`яті відклалося хоч трохи інформації і ви зможете легко нею скористатися. Варто зауважити, що в процесі переписування інформації у вас активізується «механічна пам`ять», навіть якщо ви пишете не в зошиті, а набираєте на клавіатурі.

Інтернет-шпаргалки

Не варто розраховувати на держіспитів на допомогу Інтернету, особливо, якщо ви є студентом-технарем. Добре підкованому викладачеві не складе ніяких труднощів перевірити ваші знання за допомогою додаткових питань. Також, якщо вас помітять списувати з Інтернету, покарання може бути куди більш суворим, ніж, якщо ви будете списувати з рукописних шпор. Інформація з Інтернету - це не достовірні знання, яким слід довіряти на 100%. Це потрібно завжди пам`ятати.

Не потрібно сподіватися на удачу, тому що тут вона допоможе тільки одиницям. Найкраще зробити власноруч шпаргалки. Цим ви вб`єте відразу двох зайців: частково запам`ятайте інформацію і будете почувати себе більш впевнено на іспиті, знаючи, що в запасі у вас є всі правильні відповіді. Пам`ятайте, що здача держіспитів - це очікуваний процес, результат якого безпосередньо залежить тільки від вас. Розраховуйте тільки на себе. Бажаємо успіху!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!