» » » Як списувати на іспиті?

Як списувати на іспиті?

Як списувати на іспиті?

Всі ми колись були школярами і студентами, чия пріоритетне завдання на іспиті формулювалася так: "головне - здати". На жаль, система нашої освіти має на увазі відсутність необхідної частки творчості, що нерідко призводить до того, що діти йдуть на іспит зі шпаргалками, а не зі знаннями. У цій статті ми поговоримо про способи списування на іспиті.

Як навчитися списувати на іспиті?

Найголовніше в цьому питанні - звичайно ж, досвід. Чим більше і ретельніше ви готуєте "супровідні матеріали" (шпаргалки), тим успішніше ви будете на іспиті. Говорячи про способи списування, варто зауважити, що їх безліч, і з кожним роком з`являються нові! Перед вами найдієвіші методи:

  • Класичний спосіб. Цей метод підійде більше для іспитів, розрахованих на усну відповідь. Як правило, в такому випадку викладач відводить час на підготовку, і цей час можна використовувати для списування.
  • За допомогою електронних носіїв. В основному використовують телефон або плеєр із заздалегідь "надиктував" відповідями. При підготовці потрібно записати усні відповіді на диктофон, а на іспит прийти з ретельно схованим пристроєм і навушником.
  • "Допомога залу". Цей спосіб використовують самі ледачі. На іспит учень є з телефоном і гарнітурою "hands-free", щоб слухати відповідь на питання через навушник. У момент підготовки друг екзаменованих, перебуваючи де-небудь неподалік, повільно диктує відповідь на питання, який і переноситься на лист підготовки. Найголовніше - домовитися про способи комунікації з помічником.

Зупинимося докладніше на класичному способі, адже він найбільш безпечний. Почнемо з етапу підготовки. Вам знадобляться невеликі листочки для нотаток. Вони займають небагато місця, і їх легко заховати в кишеню. До речі, варто заздалегідь продумати, де ви будете тримати шпаргалки.



На листочки необхідно виписати відповідь на кожен квиток. Як бути, якщо відповідь дуже великий? По-перше, використовуйте зрозумілі вам скорочення - не потрібно переписувати підручник з усіма словесними зворотами і конструкціями. Пишіть досить дрібним почерком. Один з варіантів - ви можете надрукувати квиток, обробивши його належним чином в текстовому редакторі. Це заощадить ваш час і сили. Почерк або шрифт повинні бути добре читані з відстані приблизно в 50 сантиметрів.



Зміст - це найголовніше. Відзначайте тільки основні моменти відповіді, щоб вам було легше орієнтуватися на іспиті. Не можна переписувати відповідь на питання цілком! Записавши відповіді на кожен з квитків, необхідно їх скласти в кишеню в точної послідовності відповідно до номерів питань.

Тепер можна заходити в клас. Заздалегідь виберіть зручне місце для списування. Не варто сідати за задню або передню парту. Вибирайте другий або третій ряд. Ведіть себе спокійно і впевнено. Повірте в те, що ви знаєте відповіді на питання (адже ви готувалися!). Тягніть квиток і спокійно йдіть на заздалегідь обрану позицію. Не поспішайте. Виберіть момент і дуже акуратно дістаньте потрібний квиток. Не варто дивитися під парту. Спробуйте відрахувати заповітний листочок на дотик. Починайте переписувати відповідь на папір для підготовки. Після закінчення акуратно приберіть підказку назад. Ви готові до відповіді!

Чи можливо списати на ЄДІ?

А як списувати на іспиті, якщо той проводиться у вигляді тесту, як, наприклад, Єдиний державний екзамен (ЄДІ)? Це питання мучить багатьох недбайливих учнів. Дійсно, тест - вельми хитра штука, до якої підготувати шпаргалки складно. Саме тому в даному випадку списувати не рекомендується. На це є кілька причин:

  • На тест, як правило, відводять невелику кількість часу. Ви просто не встигнете подивитися потрібну відповідь.
  • Питання, що перевіряють знання в тесті, розкидані по різним темам і часто не мають логічного взаємозв`язку, перевіряючи знання вибірково.
  • Тести створюють таким чином, щоб ввести в оману деякими відповідями на поставлене запитання (в разі, коли дано кілька варіантів відповіді). Це може заплутати екзаменованих навіть при використанні шпаргалок.

Таким чином, на тесті краще не списувати. Хоча якщо ви знаєте, що будете писати у другій групі, а тест один і той же, можна попросити знайомих з першої групи надіслати правильні варіанти відповідей заздалегідь. Мабуть, тільки такий спосіб врятує двієчника.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!